Ege Postası
Geri

İl danışma meclisi toplantısına Bakan Yıldırım damga vurdu

Ak Parti İzmir İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'na Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın konuşması damga vurdu. Bakan Yıldırım net mesajlar verdiği terör konusunda “Kimse terör belasından ümitlenmesin. Sonuç alamayacaklar. Ak Parti’yi kimse terörle imtihan etmeye kalkmasın” dedi. İzmir ekseninde ise, “İzmir’de bizimle hizmet yarışına girenler hüsrana uğrar. İzmir’deki hareketlenme bir bakıma iyi oldu yerel yönetimler adını unuttukları hizmeti hatırlamaya başladılar” dedi. Bakan Yıldırım’ın konuşması sırasında salondaki bir parti mensubu yüksek sesle “İzmirli seni bekliyor sayın başkanım” dedi. Bakan Yıldırım’ın bunun üzerine “Ben gaza gelmem. Sizinde gaza gelmenizi istemem” demesi salonda gülüşmelere neden oldu.
İl danışma meclisi toplantısına Bakan Yıldırım damga vurdu
Haberler / Yerel Politika
21 Eylül 2012 Cuma 22:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SERCAN AVCI -HABER SERVİSİ -Ak Parti İzmir İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı Kaya Termal Otel’de gerçekleşti. İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın ev sahipliğindeki toplantıya,  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Koordinatörü Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı,Ege Bölgesi Koordinatörü Mehmet Sekmen, AK Parti İzmir milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatları ile meclis üyeleri katıldı.

 Toplantı salonunda üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi  ve İzmir haritasının olduğu ‘İzmir’de üye sayımızla 350.000’i aştık’, ‘Biz birlikte Türkiye’yiz, biz birlikte İzmir’iz, yüz binlerle tek yüreğiz’ yazılı dev poster yer aldı. Toplantının Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem yaptı.

 BAŞARILI İLÇELER AÇIKLANDI

6 Eylül’de ilçelerde başlayan  danışma meclisi toplantılarının finali niteliği taşıyan Ak Parti İzmir İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı’nın basına açık bölümünde İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım konuşma yaptı. Bakan Yıldırımve İl Başkanı Akay’ın konuşmalarının ardından Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında partiye en fazla üye kazandıran ilçeler okundu ve ilçe teşkilat başkanlarına teşekkür belgesi verildi. 9 Haziran-9 Temmuz arası Torbalı birinci olurken, 9 Temmuz-9 Ağustos arası Karşıyaka, 9 Ağustos-18 Eylül arası Çiğli ilçe teşkilatları birinci oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın parti teşkilatları için koyduğu toplam seçmen sayısının yüzde 15’inin üye yapılması hedefine Kiraz, Tire, Ödemiş, Torbalı, Selçuk, Kemalpaşa, Beydağ, Güzelbahçe, Bayındır Kınık, Bayraklı, Menderes, Aliağa, Foça, Çeşme ilçe teşkilatlarının ulaştığı toplantıda açıklandı.

YILDIRIM: AK PARTİ İLE ÜLKEYE GÜVEN VE İSTİKRAR GELDİ

Salona girerken ve konuşma yapmak için kürsüye çıkarken büyük alkış alan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında terör ve İzmir  ekseninde önemli mesajlar verdi.

 Türkiye’de eski alışkanlıkların yöntem değiştirilerek denendiğini belirten Bakan Yıldırım, “ Milli iradeye karşı girişilen anti demokratik mücadele darbeler girişimler aslında şekil değiştirerek bugünde devam ediyor 2003’ten bugüne kadar bakıyorum. Ak Parti ile bu ülkeye güven geldi istikrar geldi. Türkiye 50 yılda yapamadığı bir çok işi başardı Ulaşımda sağlıkta eğitimde sosyal devlet olmada ekonomide topyekün kalkınmada 50 yılın açığını kapattı” dedi.

 “KİMSE AK PARTİ’Yİ TERÖRLE İMTİHAN ETMESİN”

 Ak Parti iktidarından memnun olmayan kesimlerin olduğunu ve bu kesimlerin Ak Parti’nin bileğini bükmeye çalıştıklarını belirten Yıldırım, “Ak Parti bütün badireleri atlatarak gücünü milletten alarak her geçen gün gücünü artırarak bugünlere geldi. Terör belasından da hiç ümitlenmesinler sonuç alamayacaklar. Çünkü bu konunun çok hassas olduğunu  biliyoruz. Bu ülkede terörün acısını yaşıyoruz. Yürek acısı ile 'Bitirin şu terörü' diyenlere söyleyecek bir lafımız yok. Ama ‘Vurun yok edin’ diyenler var. İyi de devlet teröristin yaptığını yapabilir mi. Teröristin kuralı yok, inancı yok. Tek bildiği bir iş var sormadan öldürmek. Hemen karşılaşınca öldürmek. Teröristle hukuk devletinin farkı budur. Hem özgürlükleri muhafaza edeceğiz hem de ülken güvenliği sağlayacağız. Zor iş. Ak Parti zor işleri altından kalkan bir partidir. Kimse Ak Parti’yi terörle imtihan etmeye kalkmasın” dedi.

 “BU TOPRAKLARI KİMSEYE VERMEYİZ”

Vatan toprağını bölmenin başkalarına vermenin söz konusu olamayacağını söyleyen Bakan Yıldırım, “ Ülke toprağını vermeyeceğimize göre  bu işin yolu bu eli silahlı kanlı örgütün elemanlarının silah namlusunu insanlarımızın üzerinden uzaklaştırmak. Korkuyu vatandaşımızdan uzak tutmak. Ecdadımızın kanlarıyla kazanılmış bu toprakları kimseye vermeyeceğimiz gerçeğini herkesin anlaması lazım. Bu terör örgütlerinin iç ve dış destekçileri bir şeyi akıllarına koysun. Bu ülke kurtuluş savaşında yedi cephede mücadele verdi. Bağımsızlığından onurundan taviz vermedi. Dünyada boyunduruk altına girmeyen iki ulustan biriyiz. Ama terörü günlük siyasetin aracına çevirmeyelim. Bu ülke kaybeder. Bu ülke üzülür” dedi.

“İZMİR İÇİ BOŞ SİYASETTEN HİZMET SİYASETİNE GEÇİŞİ YAŞADI”

Ak Parti’nin son genel seçimlere aldığı yüzde 50’lilik oyun dünyada az örneği bulunan başarı türü olduğunun altını çizen Bakan Yıldırım, “İzmir’de yüzde 50 almadık  ama Türkiye’de en fazla konuşulan İzmir oldu. Bu ayrıca kenara yazacağımız bir nottur. Çünkü Ak Parti İzmir’de klişe siyaseti sona erdirdik. İzmirli artık bir şeyi gördü. Korkularla tabularla siyaset sürdürmenin mümkün olmadığını işin arkasında hizmet olmayan hiçbir söylemin faydası olmadığını gördü. Bunu sizler gösterdiniz. Burada bulunan seçkin kadro gösterdi. İzmirliler ile kıyısında kırsalında kuzeyinde güneyinde el ele omuz omuza olduk ve İzmir ile diyalog kurduk. İzmir’de tek kaleden çift kaleye, içi boş siyasetten hizmet siyasetine geçiş süreci yaşandı” dedi.

 “BİZİMLE HİZMET YARIŞINA GİRENLER HÜSRANA UĞRAR”

 30 Eylül’deki Büyük Kongre’nin AK Parti’nin ikinci dönemine geçiş olacağını belirten Bakan Yıldırım, hedeflerinin 2023 olduğunu söyledi ve konuşmasını şöyle sürdürdü; “Önümüzde  2013 yerel seçimler var. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler var. Yani durmak yok yola devam. Artık seçim bitti nefes alalım diyecek halimiz yok. Hiç merak etmeyin bundan sonrası öncesinden daha kolay olacak. Çünkü İzmir artık değişimi özlüyor. Değişimi bekliyor. İzmir’in nabzında değişim var. İzmirli artık boş lafları dinlemekten bıktı. 35 projenin 14 tanesine başladık. EXPO’yu İspanya’da yapmışlar Sevilla ile Madrid arasına hızlı tren kazandırmışlar. Biz daha EXO’nun adı yokken Ankara’dan İzmir’e hızlı tren, İstanbul’dan İzmir’e otoyol başlattık. Farkımız bu. İzmir’de bizimle hizmet yarışına girenler hüsrana uğrar. İzmir’deki bu hareketlenme bir bakıma iyi oldu yerel yönetimler adını unuttukları hizmeti hatırlamaya başladılar”

 “BEN GAZA GELMEM”

Bakan Yıldırım’ın konuşması sırasında salondaki bir parti mensubu yüksek sesle “İzmirli seni bekliyor sayın başkanım” dedi.  Bakan Yıldırım’ın bunun üzerine “Ben gaza gelmem. Sizinde gaza gelmenizi istemem” demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Bakan Yıldırım konuşmasını şunları söyleyerek tamamladı; “Ak Parti’nin ilkeleri var. Ak Partide ben yok biz var. Ak Parti kurumsal bir partidir. Bizler birer neferiz. İstemek ayrı bir şey elde etmek ayrı bir şey... İstediğimizi elde etmenin bir bedeli var. Çok çalışmamız lazım. Olması gereken yerde değiliz. Bir adım attık piyasayı hareketlendirdik ama yetmez daha fazla çalışmalıyız. En azından İzmirli bir seçeneğinin olduğunu gördü. Bunu sonuçlandırma bu ekibe bağlı... İzmir’i taşıyacak kadrolar burada. Biz bu işi yaparız. Bunu yapacağımıza yürekten inanıyorum. Seçimden seçime siyaset nesilden nesile hizmet”

 
 
AKAY : AK PARTİ’NİN BÜYÜMESİ İÇİN TOPYEKÜN SEFERBERİZ

Konuşmasına şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek başlayan İl Başkanı  Akay, “ Acımız büyük, yüreğimiz yanıyor, içimiz kan ağlıyor, Allah hepimize sabır versin, Allah milletimize sabır versin, milletimizin başı sağ olsun” dedi. 9 Haziran’daki İl Kongresi’nin ardından İzmir teşkilatının vakit kaybetmeden sahaya indiğini ve yaz aylarını dolu bir program ile geçirdiğini belirten Akay, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Üye hedeflerine yenileyerek hep ulaştıklarının altını çizen Akay, “ Üye sayımız 355 bin rakamına ulaşmış, AK Parti ailesinin her geçen gün daha da büyümesi için topyekûn bir seferberlik haline girişilmiştir. İlçe Danışma Meclisi Toplantılarımız süratle tamamlanmış, teşkilatımızın İl Danışma Meclisi Toplantısı’na hazır hale getirilmesi sağlanmıştır” dedi.

 GÜNAY VE YILDIRIM İÇİN ‘EFSANE’ DEDİ

Akay, Başbakan’a, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı İzmir’e gönderdiği için teşekkür ederken, “ İzmir’de hizmetleriyle, kararlılıkları ve azimleriyle, inançlı duruşları ve bizlere yaptıkları mihmandarlıkla efsane olan iki değerli bakanımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. İzmir’de laf değil iş üreten, eser siyaseti, hizmet siyaseti yapan, İzmir’i projelerle donatan iki değerli bakanımıza hepimiz minnettarız” dedi. İl Başkanı Akay konuşmasını “355 bin kişilik AK Parti ailesinin her bir ferdine teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.

GÜNAY’DAN SİTEM
 Daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda teşkilat yöneticileri ve meclis üyelerinden isteyenler ikişer dakika konuşma yaptı.
Basına kapalı bölümde konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın 9 Eylül törenlerinde yuhalanması ile ilgili serzenişte bulunduğu ve, “Çok üyeye sahipsek 9 Eylül’de alana 3-5 bin kişi neden yığamadınız. Benim yuhalanmama seyirci kaldınız. Benim yuhalanmama engel olamadınız. Yaptığınız üyeler gerçekten partili olmalı. Hükümetin yapmış olduğu icraatları İzmirlilere anlatabilecek eğitim üyelere verilmeli.”dediği öğrenildi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası