Ege Postası
Geri

İlk fırça Başkan Piriştina’dan

“Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır” diyerek, eğitim projelerine ağırlık veren Buca Belediyesi yaz tatilinde 40 okulun tadilatını yapacağı projenin startını verdi.‘Siz Tatile Biz Tadilata’ sloganıyla yola çıkan belediye, 40 günde bitirmeyi hedeflediği çalışmalara, Göksu Mahallesi’ndeki Gazi Ortaokulu’ndan başladı. Eline boya fırçasını alan Başkan Piriştina, ilk fırçayı kendisini sürdü. Çalışmaların ilk adımını atan Başkan Piriştina, “Çorbada tuzumuz olsun, mücadelede payımız olsun istedik. 40 gün sonra çocukların yüzü güldüğünde ne kadar özel bir iş yaptığımızı daha da iyi anlayacağız” dedi.
İlk fırça Başkan Piriştina’dan
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2015 Cuma 14:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca Belediyesi “Siz Tatile Biz Tadilata” sloganıyla yola çıkarak yaz sezonunda ilçedeki 40 okulun bakım ve onarımını yapacağı projesine, Göksu Mahallesi’ndeki Gazi Ortaokulu ile start verdi. Başkan Piriştina çalışmalar başlamadan önce Gazi Ortaokulu’nun eksiklerini yerinde inceledi. Piriştina, incelemelerin ardından projenin startını sınıfın duvarını boyayarak verdi.  Eline boya fırçasını alan Başkan Piriştina, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur ile birlikte sınıfın duvarını boyadı. 


“BUCA’YA YAKIŞIR EĞİTİM KURUMLARI YARATACAĞIZ”
Bucalı öğrencilerin daha temiz ve huzurlu ortamlarda eğitim almalarını hedeflediklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bu ülkenin, İzmir’in, Bucamızın geleceği çocuklarımızın yaz tatili sonrası döndüklerinde daha iyi ortamda eğitim almaları ve sağlıklı şekilde yetişmeleri için pırlantalarımızın okullarında tadilata başladık. Öğrencilerimiz zor şartlarda, bazen imkansızlıklarla eğitim mücadelesi veriyorlar. Biz de bir çalışma yaptık ve 80 okul içinden acil olan 40’ını belirledik. 40 gün 40 gece uyumazsak bunu tamamlarız dedik. Daha mutlu, huzurlu, eğitime ve Buca’ya yakışır eğitim kurumlarını hazırlamak istedik. Okullarda farklı ihtiyaçları var, tamamlayacağız. Bütünsel bakıldığında kaliteli eğitim ortamı ağlayacağız. Çorbada tuzumuz olsun, mücadelede payımız olsun istedik” dedi.


“ÇOCUKLARIMIZN YÜZÜ GÜLSÜN YETER”
Önümüzdeki sene de diğer 40 okulda çalışma yapacaklarını belirten Piriştina, çalışmalarda toplam maliyetin 1,5 milyon TL olacağını söyledi. Piriştina, “Tüm belediye başkanlarımız aslında bunu yapıyor ama tek tek yapınca hem uzun zamanda bitiyor hem de masraflı oluyor. Şimdi ciddi bir kazanç sağladık. 40 gün sonra çocukların yüzü güldüğünde ne kadar özel bir iş yaptığımızı daha da iyi anlayacağız” şeklinde konuştu.

“BÜYÜK BAŞKANA TEŞEKKKÜRLER”
Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur ise Piriştina’ya yardımları için teşekkür etti. Okur, “73 bin öğrencimiz var, büyük bir ilçeyiz. İhtiyaçların karşılanması konusunda belediyemizden isteklerimiz vardı, başkanımız ilgi gösterdi ve bize destek verdi. Ben belediyenin tüm çalışanlarına ve başkanıma teşekkür ediyorum. Bittiğinde daha güzel olacak. Çok sağolsun büyük başkanım. Bizimle beraberliğini sürdüreceğine eminim. Zaten 40 okulla başlıyor, kendisine Buca halkı adına yüzlerce, binlerce kez teşekkür ediyorum” dedi.
Proje kapsamında okullarda önce iç ve dış boya işleri tamamlanacak. Hemen ardından okul içinde bulunan çok amaçlı spor salonları düzenlenecek. Yine okul içinde yer alan engelli sınıfı, tuvalet ile lavabolar, anasınıfı ile çocuk oyun alanlarında da tadilat yapılacak. Ayrıca okul bahçelerinin tümüne de çocukların tiyatro oyunları oynayabileceği, resmi törenlerin yapılacağı tören alanı yapılacak. Okullar 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin kullanımına hazır olacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası