Ege Postası
Geri

İmzacılardan ‘baskı’ iddiası!

Olağanüstü ilçe kongresi için sancılı sürecin yaşandığı Buca CHP’de imza yeter sayısı ve teslimi konusunda yaşanan polemiğin ardından bu kez baskı krizi ortaya çıktı. 193 imzayı dün ilçe başkanlığına teslim eden Buca Değişim Grubu, yaptığı yazılı açıklamayla CHP Buca İlce Başkanlığı’nın imzası bulunan delegeleri tek tek arayarak neden imza attıklarını ve bunun hesabının mutlaka sorulacağını söylediklerini öne sürdü. Açıklamada, “baskılara dayanamayan bazı delege arkadaşlar hukukta bir geçerliliği olmadığını bile bile imzalarını geri çekmiştir” ifadeleri kullanıldı.
İmzacılardan ‘baskı’ iddiası!
Haberler / Yerel Politika
26 Eylül 2014 Cuma 14:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI – Buca CHP’de,  İlçe Başkanı Bektaş Gül’e karşı olağanüstü ilçe kongresi için imza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu, teslim süresinin dolmasına dakikalar toplanan 193 imzayı ilçe başkanlığına verdi.

YETER SAYI VE TESLİM KRİZİ
İmzaların ilçeye teslim edilmesi sürecinde yeter sayı çıkmazı ve teslim krizi yaşanmıştı. Genel merkezin karar yeter sayısının, ölenler, çift parti üyeliğinden düşenler ve istifa edenler düşüldükten sonra hesaplanacağını il başkanlığına bildirmesiyle yeter sayı krizi aşılmış bu kez de imzaların teslimi noktasında belirsizlik yaşanmamıştı. İmzacılar imzaalrı ilçe başkanlığına teslim etmek istememiş, İl Başkanı Ali Engin ise iki kez imzacıulara adres olarak ilçe başkanlığını göstermişti. Genel merkezinde aynı doğrultuda ki telkini sonrası Buca Değişim Grubu imzaların tesliminin sürecinin dolmasına dakikalar kala imzaları ilçe başkanlığına teslim etmişti.

BASKI YAPILIYOR İDDİASI
İmzaların teslimi sonrası bu kez baskı krizi ortaya çıktı. Buca Değişim Grubu, yaptığı yazılı açıklamayla CHP Buca İlce Başkanlığı’nın imzası bulunan delegeleri tek tek arayarak neden imza attıklarını ve bunun hesabının mutlaka sorulacağını söylediklerini öne sürdü.
Buca Değişim Grubu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
10 Eylül 2014 günü tamamlanan olağanüstü kongre imza sürecimiz siz değerli delegelerimize söz verdiğimiz gibi tarafımızdan dikkatli ve özenli bir şekilde takip edilmiş il başkanlığımız ve genel merkezimiz düzeyinde yürüttüğümüz görüşmelerimiz süreç sonunda toplanan imzaların CHP Buca İlçe Başkanlığına teslimi ile ilgili bir yaptırımla karşı karşıya kalmamızı sağlamıştır.
Delegemizin hukukunu koruma konusunda gösterdiğimiz bu olağan üstü çabaya rağmen olağanüstü kongrenin bir an evvel toplanabilmesi için topladığımız noter onaylı imzalarımızı 25-09- 2014 tarihinde Genel  Merkezimiz ve İl başkanlığımızın verdiği güvenceye dayanarak ilce başkanlığımızda imzalarla ilgili olumsuz hiç bir şey olmayacağının  da garantisini alarak teslim ettik.
Ancak dün aksam saat:17.30’dan bugüne kadar yaşananlar bizlerin ne kadar haklı olduğunu ve imzaları neden ilce başkanlığımıza teslim etmeme konusundaki iddialarımızı haklı çıkarmıştır.
Dün aksamdan bu yana CHP Buca İlce Başkanlığı dosyada imzası bulunan arkadaşlarımızı tek tek arayarak neden imza attıklarını ve bunun hesabının mutlaka sorulacağını söyleyerek delegeler üzerinde tahakküm ve baskı uygulamaya başlamıştır. Öyle ki; bu sabah bu baskılara dayanamayan ve işinden olma tehditleriyle karşılasan bazı delege arkadaşlar imzalarını geri çekmek zorunda kalmışlardır. Ancak bu imza çekmeninde hukukta bir geçerliliği olmadığını bile bile bunu yaptırmışlardır.
Bizler en başından beri bu gelişmelerin yaşanacağını bildiğimiz için gerek CHP İzmir İl Başkanlığımızı gerekse Genel  Merkezimizi bu durumdan sürekli haberdar ederek sürece bu bağlamda müdahale etmelerini talep ettik,  ancak yaptığımız tüm girişimler ve partimizin üst yönetim organlarından aldığımız tüm güvenceler boşa çıkmıştır.
 Bütün bunlarla beraber dün aksamdan beri ilçe başkanlığı bazı basın yayın kuruluşlarına demeçler vererek bizleri haksız yere töhmet altında bırakacak açıklamalar yapmaya devam etmiştir.  İlçe başkanı sözüm ona imza sirkülerindeki 10 imzanın 11 Eylül 2014 tarihinde alındığını söyleyerek asilsiz iddialar ile sureci bulandırmaya ve kafa karışıklığı yapmaya devam etmektedir

Oysa gerçek şudur:
O imzalar, imza sürecinin sonlandığı 10 Eylul2 014 günü içinde alınmış sadece noterde, bu arkadaşların imzaları yoğunluktan dolayı 10 Eylül 2014 saat 22.30 da işlemleri tamamlanmıştır  İmzaları alan noter yetkilisi; bu durumu yani imzaların 10 Eylül saat 22 30 da işlemlerin tamamlandığını tutanak altına aldığı resmi bir belge ile  de kanıtlamıştır. Bu nedenle ilce başkanlığının ortaya attığı bu iddialar asilsiz ve gerçek dışıdır.
CHP Buca Değişim Grubu olarak, bu olumsuz durumun ortadan kaldırılması için ve ilce başkanlığının delegelerimizin üzerindeki bu baskılarının  engellenmesi amacıyla topladığımız imzaların İl Başkanlığı düzeyinde yeniden sağlıklı ve emin bir şekilde kontrolünü talep ediyoruz.
Sonuç olarak basta il başkanlığımız olmak üzere partimizin hukukçu milletvekillerini ve ilgili genel başkan yardımcılarımızı ve de duyarlı tüm Cumhuriyet Halk Partilileri göreve davet ediyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası