Ege Postası
Geri

İngiltere'de tarihi gün: Kral Charles'ın taç giyme töreni başladı

İngiltere Kralı 3. Charles'ın bugün gerçekleşecek taç giyme töreni başladı. Konuklar da törenin gerçekleşeceği Westminster Abbey Kilisesi’nde gelmeye başladı.
İngiltere'de tarihi gün: Kral Charles'ın taç giyme töreni başladı
Haberler / Dünya
6 Mayıs 2023 Cumartesi 12:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiltere Kralı 3. Charles'ın Westminster Abbey Kilisesi’nde yapılacak taç giyme töreni için tüm hazırlıklar tamamlandı. Bugünkü törenin, 1066'dan itibaren Westminister Abbey Kilisesi'nde yapılan taç giyme törenlerinin 39'uncusu olacağı vurgulandı.

İngiltere Kralı 3. Charles ve eşi Kraliçe Camilla yaklaşık 100 devlet başkanı da dahil olmak üzere 203 ülkeden uluslararası temsilciler, topluluk ve hayır kurumundan misafirlerin huzurunda taç giyecek.

Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay temsil edecek.

Kral'ın gelmesinin hemen öncesinde siyaset dünyasından ünlü isimler gelmeye başladı. ABD'yi temsil eden Jill Biden törene torunu ile katılırken, Ukrayna'yı temsilen ise Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska katıldı.

İngiltere'nin eski başbakanları ve mevcut başbakan Rishi Sunak da tören alanına geldi.Konuklar tören alanına yerlerini alırken, taç giyecek Kral Charles da aynı saatlerde Buckhingham Sarayı'na ulaştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası