Ege Postası
Geri

Interfax: Rusya ve ABD, Suriye konusunda anlaşmak üzere

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Cenevre’de görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un delegasyonunda yer alan bir kaynak iki ülkenin Suriye’nin kimyasal silahlarını uluslararası kontrole devri konusunda anlaşmak üzere oldukları...
Interfax: Rusya ve ABD, Suriye konusunda anlaşmak üzere
Haberler / Dünya
13 Eylül 2013 Cuma 13:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Cenevre’de görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un delegasyonunda yer alan bir kaynak iki ülkenin Suriye’nin kimyasal silahlarını uluslararası kontrole devri konusunda anlaşmak üzere oldukları bilgisini verdi. Kaynağa göre son taslak gece yarısına kadar tamamlanabilir.

Kaynak basına verdiği bilgide, “Müzakereler yapıcı. Süreç ümitsiz değil. Gece yarısına kadar Suriye’nin kimyasal silahları konusunda anlaşma sağlamayı ümit ediyoruz.” dedi. Rusya ve ABD arasındaki görüşmelerin ilk oturumu dün yapılmıştı.

Kerry ve BM Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi ile üçlü görüşmesinin ardından basına konuşan Lavrov, Suriye’de kimyasal silahlarla ilgili konuyu detaylı bir şekilde ele aldıklarını söyledi.

Suriye lideri Beşşar Esed’in Kimyasal Silahlar Konvansiyonu ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’ne dahil olma girişimini değerlendiren Lavrov, “BM kimyasal silahlar uzmanları ile birlikte bir yol haritası çiziliyor. Pratik olarak mümkün olan profesyonel bir çözüm üretmeye çalışılıyor.” ifadelerini kullandı.

Lavrov, Kerry ve İbrahimi ay sonunda New York’ta BM Genel Kurulu çerçevesinde Suriye krizinin çözümü konusunda ikinci bir toplantı daha yapma kararı aldı. New York’ta çok daha spesifik konuların ele alınacağına değinen Lavrov, Cenevre’de ikincisi planlanan uluslararası konferansla ilgili çalışmalara da ivme vereceklerini söyledi.

Rusya’nın planına göre Şam yönetimi kimyasal silah depolarını açıklayacak ve bunları BM denetçilerine devredecek. Rusya ve ABD’nin içinde yer alacağı kurul bu kimyasal silahların nerede ve nasıl imha edileceğine karar verecek. Rusya sürecin BM yaptırımları ile sınırlandırılmasına karşı çıkarken, Washignton ucu açık bir sürece olumlu bakmıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası