Ege Postası
Geri

İrlandalı kadınların katiline iki defa ağırlaştırılmış müebbet verildi

İzmir’in Buca ilçesi Kaynaklar mevkisindeki ormanlık alanda boğazları kesilerek öldürülen İrlanda vatandaşı Marion Elizabeth Graham (54) ve arkadaşı Cathy Dinsmore'un (50) katil sanığı Recep Çetin, iki defa ağırlaştırılmış müebbet...
İrlandalı kadınların katiline iki defa ağırlaştırılmış müebbet verildi
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 17:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in Buca ilçesi Kaynaklar mevkisindeki ormanlık alanda boğazları kesilerek öldürülen İrlanda vatandaşı Marion Elizabeth Graham (54) ve arkadaşı Cathy Dinsmore'un (50) katil sanığı Recep Çetin, iki defa ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum oldu. Cinayete yardım ettiği iddia edilen babası Eyüp Çetin ise oy çokluğuyla beraat etti.

Graham ve Dinsmore'un öldürülmesiyle ilgili yargılamaya, İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Çetin ve babası, öldürülen kadınlardan Graham’ın olay tarihinde 15 yaşında olan kızı Shanon Graham ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı İrlandalı gazeteciler ve İrlanda Fahri Konsolosu Bülent Akgerman da izledi. Karar duruşmasında Savcı Fatih Genç, olay tarihinde 17 yaşında görünen sanık Recep Çetin’in kemik yaşının 22 olarak düzeltilmesini, baba ve oğlun ikişer defa ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Son sözü sorulan tutuklu sanık Çetin, yaptığının hata olduğunu söyleyerek tasarlayarak öldürmediğini, aralarında kin ve düşmanlık olmadığını, iki kadının kendisine saldırdığını belirtti. O zamanlar gençlik döneminde olduğunu ifade eden Çetin, “Can korkusu nedeniyle cinayeti işledim. Kendim vicdan azabı çekiyorum. Ufak yaşta çalışmaya başladım. Bu nedenle kemiklerim geliştiği için kemik yaşım yüksek. Kimliğimle doğduğum tarih aynı, kemik yaşı raporunu kabul etmiyorum. Adil yargılanmak istiyorum.” dedi. Baba Çetin de olayla ilgisi olmadığını tekrarladı. Olaydan haberi olması halinde bunu engelleyeceğini savunmasında ifade eden Eyüp Çetin, “Benim ciğerim yandı. Ailesinden özür ve başsağlığı diliyorum. Oğlum bir cahillik yapmış.” dedi. İrlandalı kadınların ailelerinin avukatı Barış Kaşka ise sanıkların en üst sınırdan ceza almasını talep etti. Aileler de çok vahşi ve barbarca bir cinayet işlendiğini, karşılığını bulması ve hakettikleri neyse o cezanın en üst sınırının verilmesini mahkemeden istedi. Sanık Çetin’in avukatı Aydoğan Yolyapan ise savunmasında, müvekkilinin gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda suçlandığını, başka bir delil olmadığını belirterek tahliye ve beraat talebini yineledi.

Savunmaların ve taleplerin ardından mahkeme heyeti, Recep Çetin’in yaşının, kemik yaşı raporuna uygun şekilde 22 olarak düzeltilmesine, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Cinayete yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle yargılanan baba Eyüp Çetin ise oy çokluğuyla beraat etti.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 2011 yılında garson olarak çalışan Recep Çetin, İrlandalı 16 yaşındaki S.G. ile tanışıp arkadaş olmuştu. Kızının Recep Çetin ile evlenmesine karşı çıkan annesi Marion Elizabeth Graham ve arkadaşı Cathy Dinsmore'un cesetleri, 18 Ağustos 2011 tarihinde Kaynaklar mevkisindeki ormanlık alanda bulunmuştu. Cinayet zanlısı olarak 17 yaşındaki Recep Çetin gözaltına alınmış, kemik yaşının 22 olduğuna dair rapor düzenlenmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası