Ege Postası
Geri

İşçi bu sefer rahat nefes aldı

​Çiğli Belediyesi’nin yaşadığı mali kriz nedeniyle taşeron tehlikesi ile karşı karşıya kalan KAFE-SAN çalışanlarının kaderini belirleyecek kritik ihale süreci bugün kaldığı yerden devam etti. Dün gerçekleşen ve 460 işçiyi kapsayan temizlik işleri hizmet alım ihalesinin ardından bugün de Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan 240 personeli ilgilendiren ihale düzenlendi. Belediye şirketi ÇİĞ-BEL haricinde herhangi bir taşeron firmanın katılmadığı oturum sonrasında belediye işçileri rahat bir nefes aldı.
İşçi bu sefer rahat nefes aldı
Haberler / Yerel Politika
30 Mayıs 2014 Cuma 16:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Taşerona karşı sürdürdükleri eylemler ve düzenledikleri imza kampanyaları ile direnişe devam eden Çiğli Belediyesi’nin 713 personeli için kritik ihale süreci bugün itibarı ile tamamlandı. KAFESAN personelinin merakla beklediği hizmet alım ihalelerinden son ikisi bugün gerçekleşirken, katılımcı tek firma olan belediye şirketi ÇİĞ-BEL teklif dosyasını ihale komisyonuna sundu. Komisyonun yapacağı değerlendirmenin ardından kesin sonuç önümüzdeki hafta içerisinde belli olacak ve 1 Temmuz itibarı ile sözleşmeli belediye personelinin kesin durumu da netlik kazanacak.
 
İKİ AYRI İHALE DÜZENLENDİ
Son dönemde büyük tartışmalara neden olan ve işçiyi taşeronla karşı karşıya bırakan ekonomik kriz sonrasında çözüm arayışına giren belediyenin, birimlere göre ayırdığı üç parça ihaleden 460 kişiyi kapsayan Temizlik İşleri Hizmet Alımı ihalesinin ardından bugün de, Çiğli Belediyesi’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan 240 işçiyi kapsayan iki ihale bugün gerçekleştirildi. 6 aylık süreci kapsayan ve taşeron firmaların yoğun ilgi gösterdiği ihale sürecinde düğümü çözecek son iki oturumda herhangi bir gerginlik yaşanmazken, ihalede tek firma teklif verdi.
 
BELEDİYE FİRMASI HARİCİNDE KATILAN OLMADI
Saat 10:30 ve 14:30’da düzenlenen iki ayrı ihale oturumuna borçları nedeniyle ihalelere katılma hakkını yitiren KAFESAN yerine ikinci belediye firması olan ÇİĞ-BEL katılım gösterirken, ihale için başvuru dosyası alan 9 firmadan ise katılan olmadı. Belediye firması tarafından sunulan tek teklif ihale komisyonu tarafından kabul edilirken, yapılacak incelemenin ardından önümüzdeki günlerde üç ayrı hizmet alım ihalesinin de sonucu açıklanacak.
 
İŞÇİ RAHAT NEFES ALDI
Söz konusu ihaleyi yakından takip eden 240 belediye çalışanı gelen haberler sonrasında rahat bir nefes alırken, ihale oturumu sırasında hizmet binası önünde eylemdeydi. Taşerona karşı tepkisini dile getiren emekçilerle birlikte eylemde yer alan Genel-İş Sendikası yöneticileri, ihalenin yasal sürecinin devam ettiğini belirterek, bir kez daha güvenceli çalışma hakları ve iş barışı için mücadeleye devam edeceklerini ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını duyurdu.
 
İHALEYE 3 İTİRAZ GELDİ
Diğer yandan, dün gerçekleştirilen ve 9 firmanın katılım gösterdiği temizlik işleri hizmet alım ihalesine katılan firmalardan da ihaleye dair çeşitli itirazlar geldi. 2’si yazılı olmak üzere toplam 3 ayrı itirazda bulunan katılımcı firmalar, belediye yönetimine başvuruda bulundu. Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, gelen itirazların en kısa sürede  sonuçlandırılarak ihalenin karara bağlanacağı ve önümüzdeki haftanın başında tekliflerin değerlendirilmeye alınarak kesin sonuçların açıklanabileceği öğrenildi.
 
ARSLAN: HAYIRLISI OLSUN
Büyük tartışmalara neden olan ihale süreci kapsamında değerlendirmede bulunan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Hayırlı olmasını diliyorum. Umarız işçilerimiz için en iyisi olur. Hiçbir personelin mağdur olmasını istemiyoruz” diye konuştu. Henüz değerlendirme sürecinde olan ihaleyi belediye firması aldığı ÇİĞ-BEL aldığı takdirde, KAFE-SAN’da çalışan personelin özlük hakları ve tazminat hakları da aynen korunacak ve ikinci belediye şirketine iş devri gerçekleştirilecek. Bu durumda da işçilerden üst işveren, yani yine belediye sorumlu olacak. Mevcut hizmet alım ihalesinin 30 Haziran 2014’te sona ermesiyle birlikte, KAFESAN’da çalışan belediye personelinin, 1 Temmuz 2014 itibarı ile kesin durumu beli olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası