Ege Postası
Geri

Gökdemir'den 'Tarihi' çıkış:"Pirus Zaferi'

CHP İzmir’de merakla beklenen ilçe danışma kurullarının başında gelen Buca’daki danışma kuruluna Kocaoğlu’nun eski bürokratı Tarihçi Oktay Gökdemir damgasını vurdu. Gökdemir, basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda parti içi sert eleştiriler getirdi. Gökdemir, İzmir'deki yerel seçim sonucuna yönelik 'başarılı' diyenlere seslendi, " Seçim sonucunu zafer olarak adlandırıyorsanız bu bir Pirus Zaferi’dir. Hepinize hayırlısı olsun” dedi. Pirus Zaferi tarihte kazanan tarafın başka bir zafer kazanamayacak kadar fazla yıprandığı imasını taşır.
Gökdemir'den 'Tarihi' çıkış:
Haberler / Yerel Politika
29 Mayıs 2014 Perşembe 15:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de yerel seçimlerin ardından seçim sonuçlarının masaya yatırılacağı  7 Haziran’daki il danışma kurulu  öncesinde ilçeler de hızlı şekilde süreci tamamlıyor. CHP’de seçimin kazanılmasına rağmen, belediye meclis üyesi aday listesi ve seçim sürecinde ilçe başkanı ile örgüt arasında yaşanan uyum sorunu nedeniyle imza hareketinin yaşandığı Buca’da merakla beklenen danışma kurulu yapıldı. Buca Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen danışma kuruluna, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eski bürokratı Oktay Gökdemir damga vurdu.

PİRUS ZAFERİ
Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda Gökdemir’in aday belirleme sürecinde yapılan yanlışlıkları örnekleriyle ortaya koyduğu  öğrenildi. Aynı zamanda tarihçi olan Gökdemir’in İzmir’de ve Buca’da seçim kazanılmasını Pirus Zaferi’ne (yıkıcı büyüklükte kayıplar pahasına kazanılan bir zafer. Kazanan tarafın başka bir zafer kazanamayacak kadar fazla yıprandığı imasını taşır)  benzetmesi toplantıya damga vurdu.


İHALE PEŞİNDE KOŞMAYIN
Gökdemir’in toplantıda şu ifadeleri kullandığı belirtildi; “ Partide eğitim görmeyenler aday olamayacak dendi. Eğitim görmeden belediye başkan adayı olanda  meclis üyesi olanda var. Örgüt yaralandı. Kiraz’da Arçelik bayii arandı. Arçelik bayinin önerdiği veteriner aday gösterildi. Menderes’te eczacıya dört beş defa gittiler. Kabul etmeyince sonra eşini aday yaptılar. Kınık’ta 3-4 kere aday değişti. Böyle ilkel yöntemlerle aday belirlediler. Yerel seçimlere yönelik hiçbir program yapılmadı. Sadece Tapeler anlatıldı. Yüzde 56,5'tan yüzde  49’a düşmüşsünüz, 8 ilçe kaybetmişsiniz başarılıyız diyorsunuz. İzmir’de seçim sonuçlarını zafer olarak adlandırıyorsanız bu bir Pirus Zaferi’dir.Hepinize hayırlısı olsun.  Bunları dile getirenleri de partiye çalışmamakla suçluyorsunuz. Örgütte yöneticilik yapanlar,il yöneticileri belediyelerden doğrudan temin ve ihale peşinde koşmasınlar. Örgüt yöneticiliği yapecaklarsa yapsınlar, ticarete atılacaklarsa da ticarete atılsınlar. Bütün bunlar olurken kimse sesini çıkarmasın diyorsunuz. Her şeye siz karar verecekseniz ben yaptım oldu diyecekseniz Tayyip Erdoğan’dan farkınız ne… Büyükşehir meclis üyesine yazılan iki bayan arkadaşı ben 25 yıldır örgütteyim tanımıyorum.Kimseyi atanmayınca çalışmadı diye suçlamayın. 6 ay boyunca partinin ideolojisini anlattım.”

PİRUS ZAFERİ!
Pirus zaferi, yıkıcı büyüklükte kayıplar pahasına kazanılan bir zafer. Kazanan tarafın başka bir zafer kazanamayacak kadar fazla yıprandığı imasını taşır.MÖ 280 ve MÖ 279 yıllarında Grek kolonisi Tarentum Kralı Pirus Roma'ya saldırır ve ne pahasına olursa olsun savaşı kazanmak için her şeyini feda eder. Sonunda Pirus, savaşı kazanır; ancak 50 filin desteklediği ordusunun tamamını kaybeder. Savaşı kazanmıştır, ama yanında koskoca ordudan arta kalan üç-beş sefilden fazlası kalmamıştır. Pirus’un bu zaferin ardından “Tanrım, bir daha böyle bir zafer verme” dediği söylenir. Pirus Zaferi aslında yenilmeye mahkûm galibiyetleri anlatmak için kullanılır. Bu olaya atfen, benzer şekilde kazanılan savaşlara Pirus zaferi denir

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası