Ege Postası
Geri

Rıfat Sait'ten bomba açıklamalar

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Radyo Egepostası’nda bomba açıklamalar yaptı. Sait, ‘dürüst başkan’ yakıştırması yapılan Kocaoğlu için “dürüstlüğü konusunda endişem var” dedi.Sait, Kocaoğlu’nun İl Özel İdare mallarının paylaşımı konusundaki tutumunun samimi olmadığını öne sürdü.Sait, parti içi öz eleştiri de yaptı, “CHP’nin mağdur edebiyatı köylerde etkili oldu. Bana göre köyleri ihmal ettik. CHP oralara çok gitti.İzmir’de taktik yanlıştı. İzmir çamurlu futbol sahası gibi. Binali Yıldırım gibi teknik insanlarla olmaz. Fizik üstünlüğü yüksek isimler daha etkili olurdu” dedi.
Rıfat Sait'ten bomba açıklamalar
Haberler / Yerel Politika
30 Mayıs 2014 Cuma 11:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Radyo Egepostası’nda Mithat Umutoğulları ve Eyüphan Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu Ege Postası ile Gündem’e konuk oldu.

SAMİMİ DEĞİL!
İl Özel İdare Malları’nın paylaşımında Valilik ve Büyükşehir arasında yaşanan kriz için Sait, “ Seçim bitti ideolojik kavgalar devam ediyor CHP devam ettiriyor. Kocaoğlu ve takımı bizimle aynı koordinasyonda değil sadece ben yaparım anlayışında…İletişim olsaydı daha farklı olurdu. Kocaoğlu konuyu polemik yapıyor, eksiklerini unutturmaya çalışıyor. Esas yapması gereken belediyeciliği yapmıyor. Bu konuyla metro sumen altına gitti.Özel İdare Malları sanki başka bir yere veriliyormuş gibi algı yaratıyorlar.İstişare yapılmalı. Malları aldığı zaman hakikaten İzmir’e kamuya vatandaşa fayda sağlayacağı konusunda Büyükşehir öncelikle güveni sağlamalı. Kocaoğlu’nun benlik duygusundan kurtulması gerek. Kocaoğlu’nun samimi olduğunu düşünmüyorum. Malların üzerinden puan kazanmaya çalıştığını düşünüyorum. Samimi olsa bizle görüşürdü. Daha önceki malları belediye bugüne kadar nasıl kullandı görmezden gelemeyiz. Bu gibi çalışmalarda bizle istişare yapsın. Ak Parti’yi dışlamasın.Bu konuları da polemik konusu yapmasın. Seçim bitti. Faaliyet zamanı. Bağırarak fayda sağlayamazsınız” ifadelerini kullandı.

KÖYLERİ İHMAL ETTİK
CHP belediyelerin  hizmet yapmayacağı iddiasında bulunan Sait, “ Neden yapsınlar. Biz ne yaparsak yapalım seçiliriz anlayışındalar. CHP’liler çok güzel algı yönetimi yapıyor. İktidar bize destek vermiyor diyorlar. Külliyen yalan. Bizde de bunları anlatmakta kabahatler vardır. CHP’nin mağdur edebiyatı köylerde etkili oldu. Bana göre köyleri ihmal ettik. CHP oralara çok gitti. Yatarım amaçlı Büyükşehir’e gelen para geri dönüyor. Proje üretemediği için geri dönüyor” dedi.




DÜRÜSTLÜK BU MUDUR'
Sait, ‘dürüst başkan’ yakoştırması yapılan Kocaoğlu için, “dürüstlüğü konusunda endişem var’ dedi. Sait, “Metroyu yapacağım dedi. Yapamadı. Dürüstlük bu mudur. Bir şeyi söz verip de yapmamak dürüstlük değil. Dürüstlük ‘yapamadım’  demektir.8 belediyeyi kaybetmişin, oyların düşmüş ‘başarılıyız’ diyorsan dürüst değilsin. Hangi dürüst başkandan bahsediyoruz. Dürüst olmak gerçekleri konuşmaktır.”dedi.

ÇAMURLU SAHA TAKTİK YANLIŞTI
Yerel seçimler için en az 1 yıl öncesinden çalışmaya başlanması gerektiğini ifade eden Sait, “İzmir’i çamurlu bir futbol sahasına benzetiyorum…Emre, Arda gibi teknik oyuncular oynayamaz bu sahada. Fizik gücü güçlü oyuncular oynar. Taktik yanlıştı. Emre gibi, Arda gibi, Binali Yıldırım gibi teknik insanları koyarsan o çamurlu sahada olmuyor. Fizik üstünlüğü yüksek isimleri koysaydınız daha başka olurdu. Birebir temas edecek insanlar gerekiyor” dedi.

BİRLİK İÇİNDE OLMAYAN CHP HİZMET ÜRETEMEZ
CHP’ye eleştiriler yönelten Sait, “Şuandaki CHP’nin eski CHP ile alakası yok. İlkelerinden uzaklaşmış, davasından uzaklaşmış durumda.İçerisinde bir çok grup var. Ulusalcısı var. PKK’ya destek veren var.Çok değişik insanlar var. Birisi farklı söylüyor. Fikir karmaşası içindeler. Grup başkanvekillerini meclis’te dinlemiyorlar.Karmakarışık düzenleri var. Kendi içinde muhalefettirler. Devamlı kavga kültürü var. Birlik içinde olmayan CHP hizmet üretemez.Toplanmış bir parti. Eski CHP yok.  CHP’nin İzmir’de vekili daha fazla. Bazıları İzmir’e birkaç kez gelmiştir. Ne kadar İzmir’le ilgileniyorlar. Hodri meydan diyorum. CHP’den birkaç milletvekili hariç İzmir’in sorunlarıyla ilgilenmiyor. Nerede bu vekiller. Gittiğim yerlerde CHP’li vekilleri görmek istiyorum. Toplantılarda görmek istiyorum. Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger  dışında CHP'de sahada kimse  yok"dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası