Ege Postası
Geri

İsrail ile Güney Kıbrıs'tan ortak tatbikat

Güney Kıbrıs ile İsrail silahlı kuvvetleri tarafından dün Limasol açıklarında, kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.İsrail’e ait 5 savaş gemisinin hazır bulunduğu tatbikatta, Rum Liman ve Liman Polisi’ne ait devriye gemileri, Larnaka Sivil...
İsrail ile Güney Kıbrıs'tan ortak tatbikat
Haberler / Dünya
24 Nisan 2013 Çarşamba 15:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Kıbrıs ile İsrail silahlı kuvvetleri tarafından dün Limasol açıklarında, kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

İsrail’e ait 5 savaş gemisinin hazır bulunduğu tatbikatta, Rum Liman ve Liman Polisi’ne ait devriye gemileri, Larnaka Sivil Savunma Teşkilatı sağlık ekipleri, Larnaka ve Limasol hastanelerinde çalışanlar iştirak etti.

İsrail’in Güney Kıbrıs Büyükelçisi Michael Hariri’nin de hazır bulunduğu ortak tatbikat günübirlik sürdü. Rum Savunma Bakanlığı tarafından yapılan tatbikatta canlandırılan senaryo ile ilgi açıklamada Larnaka’daki “Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi operasyon sorumlusu olarak Rum yönetimine ait bütün ilgilileri oluşturulan kriz masasında topladığı belirtildi.

Ciddi deniz kazasında çok sayıda yaralı ve kayıp olması nedeniyle Hayfa’daki RCC’dan yardım istendiği, İsrail’in bu çağrıya 5 savaş gemisiyle cevap verdiği eklendi. Seferber edilen bütün imkanlar, belirlenen 200 mil kare çapındaki alan içerisinde arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirilen tatbikat kapsamında, iki saat içerisinde bütün yaralıların 4 helikopterle Limasol ve Larnaka hastanelerine taşındığı ve kayıpların bulunduğu kaydedildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası