Ege Postası
Geri

İstanbul Üniversitesi’nde polisle öğrenciler arasında arbede

İstanbul Üniversitesi’nde Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun panele katılması bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Polisle Kuzu’yu protesto eden öğrenciler arasında arbede çıktı. Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti...
İstanbul Üniversitesi’nde polisle öğrenciler arasında arbede
Haberler / Güncel
22 Nisan 2013 Pazartesi 15:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul Üniversitesi’nde Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun panele katılması bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Polisle Kuzu’yu protesto eden öğrenciler arasında arbede çıktı.

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde ‘Türkiye’de Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa’ konulu panele katıldı. Panel öncesi üniversite önünde toplanan bir grup öğrenci Kuzu’yu protesto ederek içeri girmek istedi. Polis, protestocu öğrencilerin önüne barikat kurarak salona girmelerine izin vermedi. Öğrencilerle polis arasında kısa süreli gerginlik ve arbede yaşandı. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bir süre sonra tekrar toplanan protestocu grup Burhan Kuzu’nun bulunduğu salona girmek istedi. Önlem alan çevik kuvvet polisi gruba izin vermedi. Yaşanan arbedede bazı öğrencilerin polise tekme atmaya çalıştığı görüldü. Soğukkanlılığını koruyan polis, protestocuları iterek uzaklaştırdı. Bazı kız öğrenciler arbedede ezilme tehlikesi geçirdi. Fenalaşarak kaldırımda oturan öğrencilere arkadaşları yardım etti. Yeni bir açıklama yapan grup dağıldı. Üniversitedeki gerginlik ise devam ediyor.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası