Ege Postası
Geri

İtalya'da Letta hükümeti güvenoyu alarak görevine başladı

İtalya'da iki aydır süren hükümetsizlik krizi Enrico Letta'nın kurduğu geniş katılımlı koalisyon hükümetinin dün Temsilciler Meclisi bugün de Senato'dan güvenoyu almasıyla çözüldü.Başbakan Enrico Letta, hükümet yetkilileriyle beraber...
İtalya'da Letta hükümeti güvenoyu alarak görevine başladı
Haberler / Dünya
30 Nisan 2013 Salı 17:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İtalya'da iki aydır süren hükümetsizlik krizi Enrico Letta'nın kurduğu geniş katılımlı koalisyon hükümetinin dün Temsilciler Meclisi bugün de Senato'dan güvenoyu almasıyla çözüldü.

Başbakan Enrico Letta, hükümet yetkilileriyle beraber izleyecekleri politikaları dün Temsilciler Meclisi bugün de Senato'da açıklayarak üyelerden güvenoyu talep etti. Üyelerin de hükümetten beklentilerini ifade etmelerinin ardından geçilen oylama sonucunda Temsilciler Meclisi'nde dün 453 evet, 153 hayır; Senato'da ise bugün 233 evet, 59 hayır ile yeterli çoğunluk sağlanmasıyla hükümet güvenoyu almış oldu.

Başbakan Letta, izleyecekleri politikaların başında seçim yasasının değiştirilmesi olduğunu belirtti. Letta ayrıca Silvio Berlusconi’nin seçimler öncesi kaldırmayı vaat ettiği "ilk evden alınan emlak vergisini" yeni bir düzenlemeye kadar dondurmayı planladığını da kaydetti. İtalya’da rekor düzeylere çıkan işsizlikle mücadele için adımlar atılacağını bildiren Letta, özellikle yüzde 37’nin üzerine çıkan genç işsizlere yönelik istihdam destekleri sağlanacağının altını çizdi.

Başbakan Enrico Letta'nın, ekonomik kalkınma politikaları doğrultusunda ilk olarak, orta düzey gelir sahibi İtalyanları zor durumda bırakan kemer sıkma politikalarında iyileştirmeler yapılmasını görüşmek üzere Alman Başbakanı Angela Merkel ile görüşmeye Berlin'e gideceği kaydedildi. Çarşamba günü Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile yine aynı konuda görüşüp buradan Brüksel'e geçecek olan Letta'nın bu mesajı tüm AB ülkelerine iletmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası