Ege Postası
Geri

İzmir Barosu'ndan flaş corona iddiası: Geri gönderme merkezindeki mültecilerin testi pozitif

İzmir Barosu'ndan yapılan açıklamada Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde 30 mülteci ve 1 güvenlik görevlisinin Covid-19 testinin pozitif çıktığı ileri sürüldü.
İzmir Barosu'ndan flaş corona iddiası: Geri gönderme merkezindeki mültecilerin testi pozitif
Haberler / Güncel
18 Nisan 2020 Cumartesi 18:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Corona virüs (Covid-19) pandemisi tüm dünyayı etkisi altına alırken, Türkiye’de de gün geçtikçe vaka ve ölüm sayısı artırıyor. 

İstanbul'un ardından en fazla vaka sayısnın İzmir'de olduğu açıklanırken, İzmir’i önemli bir durak olarak kullanan mültecilerin durumu ise kentte tartışma konularından bir tanesi oldu.

Konu hakkında İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu tarafından bir rapor hazırlandı. Raporda, Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde 30 mülteci ve 1 güvenlik görevlisinin Covid-19 testinin pozitif çıktığı ileri sürüldü.

Geri Gönderme Merkezi’ndeki altyapının yetersizliğinin vurgulandığı raporda “Kurumda, Corona Pandemisi için gerekli önlemlerin alınmadığı, idari gözetimde tutulan mültecilerin sadece ateşlerinin ölçüldüğü ve rahatsızlanan kişilerin izole edilmediği, yeterli hijyen malzemelerinin kurumdaki mültecilere verilmediği, odalarda 5 ile 15 kişi arasında değişen sayılarda kişilerin tutulduğuna ilişkin iddialar bulunmaktadır” denildi.

Corona virüs hastası kişilerle ilgili verilen raporda “30 mültecinin Geri Gönderme Merkezi’nin A2 katında izole edildiği ve avukatlarına telefon yolu ile ulaşmalarının engellendiği iddia edilmektedir. Nitekim son 1 haftadır baromuz üyesi avukatlar bu merkezde tutulan müvekkillerinin kendilerini aramadığını doğrulamışlardır” denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası