Ege Postası
Geri

İzmir Barosundan KDV tepkisi

İzmir Barosu, avukatlık hizmetlerinde de Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarına yapılan zamlara tepki gösterdi. İzmir Barosu tarafından yapılan açıklamada “Avukatlık hizmeti bir kamu hizmetidir ve özellikle CMK ve adli yardım hizmetinden alınan KDV’nin kaldırılması ya da yüzde 1 oranına indirilmesi gerektiği gibi diğer işlerden alınan KDV oranının da düşürülmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. Baro, düzenlemenin iptali için dava açacaklarını da açıkladı.
İzmir Barosundan KDV tepkisi
Haberler / Güncel
7 Temmuz 2023 Cuma 17:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Barosu bugün konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“İzmir Barosu olarak avukatlık hizmetlerinden alınan KDV oranının düşürülmesi için birçok çalışma ve görüşme yapmakta iken, 07.07.2023 tarihli Resmi Gazete'de ‘Mal ve Hizmetlerde Uygulanan KDV Oranlarının Artırılmasına İlişkin 7346 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’ yayımlanmıştır. Söz konusu taleplerimiz ile bugün yapılan değişikliklerin derhal geri çekilmesi talebi, Adalet Bakanlığı nezdinde Baro Başkanımız tarafından bir kez daha gündeme getirilecek olup bu değişikliklerin avukatın emeğinin, vergilendirme karşısında azalmasına ve ekonomik olarak daha da güçsüzleşmesine neden olmasının önlenmesi istenecektir. Tekrar belirtmek isteriz ki, avukatlık hizmeti bir kamu hizmetidir ve özellikle CMK ve adli yardım hizmetinden alınan KDV’nin kaldırılması ya da yüzde 1 oranına indirilmesi gerektiği gibi diğer işlerden alınan KDV oranının da düşürülmesi gerekmektedir. Yine 07 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete'de ‘492 sayılı Harçlar Kanununa Bağlı Tarifelerde Yer Alan Maktu Harç Tutarlarının Yeniden Belirlenmesine İlişkin 7344 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’ yayımlanmış olup buna göre harçlar yüzde 50 oranında arttırılmıştır. Artan harçlar, yurttaşın hak arama özgürlüğünün önünde engel olduğu gibi hiçbir ekonomik geliri olmayan ve maddi külfet altında olan stajyer avukatların ödeyeceği harçları da ciddi olarak arttırmıştır. Bu nedenle, 07.07.2023 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’deki kararların iptali için yargı yoluna başvuracağımızı meslektaşlarımıza ve tüm kamuoyuna duyururuz. Ve buradan tekrar sesleniyoruz; Avukatlığı itibarsızlaştırmanıza, avukatları yoksullaştırmanıza karşı; Söyleyecek sözümüz, hakkımızı alacak gücümüz var! avukatız, buradayız. Mesleğimizi savunuyoruz!”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası