Ege Postası
Geri

İzmir Büyükşehir Meclisinden geçti: İZTARIM’da dev sermaye artırımı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan İZTARIM’a sermaye arttırımı gündeme geldi. Gündem maddesi AK Parti ve MHP’nin ‘hayır’ oylarıyla madde oy çokluğu ile kabul edildi
İzmir Büyükşehir Meclisinden geçti: İZTARIM’da dev sermaye artırımı
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Haziran 2023 Cuma 19:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ GÖNÜL MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı üçüncü oturumu Kültürpark’da yer alan Meclis Salonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu başkanlığında gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’i  bünyesinde olan İZTARIM A.Ş’de sermaye artışı gündeme geldi. İlgili madde oy çokluğu ile mecliste kabul edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın üçüncü Birleşiminde İZTARIM A.Ş’nin sermaye artışı gündeme geldi. 130.663.553,04-TL’lik artış AK Parti ve MHP’nin ‘hayır’ oylarıyla madde oy çokluğu ile kabul edildi.

ERHAN ÇALIŞKAN: “UMARIM 10 AYLIK SÜREÇ İÇERİSİNDE PARA İSTEMEYE GELMEZLER”

AK Parti Meclis üyesi Erhan Çalışkan konuya ilişkin, “Söz zamanda alışkanlık oldu bizim şirketlerimiz sermaye arttırımını artıyor. İZTARIM iyi iş yapıyor Bayındır’a süt fabrikası kuruyoruz. İZTARIM’ın Genel Müdürü komisyonda sermaye artımını anlattı. Fabrikaya yakında açacağız dedi.  Komisyonda meclis üyesi arkadaşlarımız sordu bir daha sermaye arttırımı isteyecek misiniz dedi. ‘Hayır’ dedi.  Aradan dört buçuk ay geçti. Bu sefer Genel Müdür Yardımcımız geldi. Kendisi dedi ki ‘paraya ihtiyacımız var Genel Müdürümüz geldi. İşte dolar arttı falan dedi. Tamam dedik arttı ama ne kadar arttı. Sorduk sonun son artışı mı bir daha istemeyecekseniz dedim. Bu son bir daha artış istemeyeceğiz dedi. Şimdi dün komisyona mali işlerden sorumlu müdür arkadaşımız geldi değişe değişe geliyorlar. Ona da sorduk bu fabrika ne zaman açılacak. Temmuz da açılacaksan üçüncü ayda söz alıyoruz. Bu parayı ne için alacaksınız geçen günlerde müdür yardımcınız geldi ürün satacağız iş dönecek dedi. Peki şu an soruyoruz. Tamam planlama yaparsınız onun için ek para koyarsınız ne için kullanacaksınız ürün almak için. Şirketlerinizdeki yöntemlerin planlarını görün diye soruyoruz. İzBB böyle planlanıyor. İçinizde şirket yöneticiliği yapınalar var bu şekilde planlama yapamayan yöneticileri çalıştırır mısınız? Böyle bir iş yaparken zamanın veya sözün hiç mi önemi yok. Umarım 10 aylık süreç içerinde gelmez arkadaşlar” eleştirisinde bulundu.

“DOLAR’IN 5 TL’YE DÜŞECEĞİNE GARANTİ VEREBİLİR MİSİN?”

Söz alarak Çalışkan’a cevap veren CHP Meclis üyesi Bülent Köklü, "Ambalaj malzemelerinde yüzde 65 zam gelmiş 15 gün sonra doların 5 TL te düşeceğini garantisini verebilir mi? Eğer bu garantiyi verebilirse planlamayı  da doğru yaparlar. Buna emek harcayan bürokratlarımız iş bilmez demeyelim. Yastığın altındaki dolar yastığın altındaki altınlar istendiğinde ifade şuydu: Eğer verirseniz kimse bu ülkenin paraya ihtiyacı olmaz. Yani aynı anda iki şeyi tesis etmiş olduk. Ülkenin paraya ihtiyacı olduğunu tespit ettik bir de yastık altındaki  paraları istedik .Dolayısıyla bu sürekli fiyat artışlarıyla birlikte planlamalar, yıllık 413 milyon TL’lik bir ciro hedeflenmekte, daha önceki sermaye aktarımlarından da yaklaşık 513 milyon liralık bir hacme sahip olacak ama  Üretim, enerji, ihtiyaçlar, ham madde alımlarıyla birlikte yaklaşık 666 milyon liralık bir bütçeye ihtiyaç var. Dolayısıyla 148 milyon  gibi bir fark yapıyor. 135 milyon TL’lik bir sermayeye ihtiyacı duymuş. Komisyonumuza da bu şekilde gelmiştir” dedi.

İlgili maddenin tamamı şu şekilde:

Belediyemizin iştiraki olan İZTARIM A.Ş’nin 09/06/2023 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan karar doğrultusunda, Büyükşehir Belediyemizin, İZTARIM A.Ş içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için sermaye artırımından payına düşen (%96,7878...'sine tekabül eden)  130.663.553,04-TL’lik rüçhan hakkının kullanılarak sermaye artışına iştirak edilmesinin oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Şirketler Komisyonları Raporu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası