Ege Postası
Geri

İzmir, EXPO 2020 için son sunumunu gerçekleştirdi

İzmir, EXPO 2020 adaylığı içi Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan OECD binasında son sunumunu gerçekleştirdi. Defne Samyeli’nin sunuculuğunu üstlendiği sunumda, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir Valisi...
İzmir, EXPO 2020 için son sunumunu gerçekleştirdi
Haberler / Dünya
12 Haziran 2013 Çarşamba 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir, EXPO 2020 adaylığı içi Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan OECD binasında son sunumunu gerçekleştirdi. Defne Samyeli’nin sunuculuğunu üstlendiği sunumda, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve THY Genel Müdürü Temel Kotil üyelere seslendi.

Avrupa Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin tüm kurumlarıyla İzmir’in adaylığının arkasında olduğunu vurgulayarak, "Eğer İzmir bu teşebbüste başarılı olursa hepinizi temin ederim ki, dünya sahnesinde sonsuza dek iz bırakacaktır." ifadelerini kullandı.

İzmir’in EXPO 2020 için sloganının sağlık olduğunu vurgulayan Bağış, dünyanın ilk hastanesinin kurulduğu ve Hipokrat’ın doğum yeri olarak benzersiz bir EXPO’ya ev sahipliği yapacağını kaydetti.

"Hep birlikte sağlıklı yaşamın kimliğini 2020 EXPO’sunun sloganı haline getirelim." diye konuşan Egemen Bağış, "Bu temayla, bu alandaki tarihi mirasımızı dünya halklarına tanıtmayı amaçlıyor; Birleşmiş Milletlerin binyıl hedeflerine katkıda bulunarak, tıbbi teknolojilerdeki gelişmelerle ilgili bilgilerin paylaşılacağı bir platform oluşturmak istiyoruz." dedi.

Uluslararası çapta organizasyonlara imza atmanın Türkiye için bir tutku haline geldiğini belirten Bağış, "EXPO 2020 ile bu konudaki çıtayı yükseltmeyi hedefliyoruz. İzmir’de yapılacak bir EXPO demek, binlerce yıllık tarihi mirası olan bir şehirde; Avrupa’nın en genç nüfuslu, dünyanın ise en genç nüfuslu ülkelerinden birinde yapılacak bir EXPO demektir." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış sözlerini şöyle sürdürdü: "2020 EXPO’su, 2 trilyonu aşan gayri safi milli hasılaya ve 25 bin dolar kişi başı yıllık gelire sahip, dünyanın en büyük 15 ekonomisinden biri olan Türkiye’de gerçekleştirilecektir. Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısı son yıllarda 30 milyonu aşmıştır. 2020 yılında her yıl 50 milyon turist Türkiye’yi ziyaret edecektir." diye kaydetti.

"İzmir, dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlamaya alışkındır." vurgusunda bulunan Bağış, "Yılın 300 günü güneşli olan; doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı ziyaretçileri kendine çeken İzmir, çoğunlukla açık alan aktivitelerinden oluşan EXPO için mükemmel bir seçimdir." diye konuştu. Egemen Bağış, "Elbette diğer aday şehirler de iyi birer seçimdir. Ancak muhteşem bir EXPO istiyorsanız, İzmir’i seçin." diye seslendi.

"Biz, tarihin altın harflerle hatırlayacağı bir EXPO yaratmanın peşindeyiz." ifadelerini kullanan İzmir Valisi Mustafa Toprak da "İnciraltı bölgesi, yasayla tanımlanmış toplam 690 hektarlık bir alan. Bu devasa alanın çok büyük bir bölümü, içinde kalıcı SPA merkezlerinin, kaplıcaların, hastanelerin olacağı bir sağlık turizmi alanı olacak. Sergi alanı olarak kullanacağımız 276 hektarlık bölüm ise, EXPO sonrasında Avrupa’nın en büyük kalıcı şehir içi parkına dönüştürülecek. Böylelikle bu alan, EXPO 2020 sonrasında sadece İzmir’e ve Türkiye’ye değil, tüm dünyaya hizmet eden kalıcı bir terapi ve tedavi merkezi olacak." ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ise, "EXPO 2020’yi düzenleme ayrıcalığını İzmir kazandığı takdirde, pek çok ülkeye ve şehre İzmir’den ilave ve direkt sefer koymanın garantisini veriyoruz. Bu ilave ve direkt uçuşlar, EXPO sonrasında da kalıcı olacak. Çünkü, ülkemizin ve şirketimizin vizyonu İzmir için aynı." diye konuştu.

Kotil, "İzmir EXPO 2020’nin yapılacağı 6 ay boyunca, İzmir’e gelecek olan tüm EXPO ziyaretçilerine ilave bagaj kolaylığı ve uygun bilet fiyatları sağlamak THY garantisinde olacak." diye kaydetti.

EXPO 2020'yi düzenleyecek şehir Kasım 2013'te gerçekleştirilecek oylamada belirlenecek. İzmir'in dışındaki Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai, Rusya'nın Ekaterinburg ve Brezilya'nın Sao Paulo şehirleri de EXPO 2020'ye ev sahipliği yapmak için aday konumunda bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası