Ege Postası
Geri

İzmir İl Sağlık Müdürü'nün 10 parmağında 10 marifet

IRAK'ın Kerkük kentinde dünyaya geldikten sonra hayatını Türkiye'de sürdüren, tıp eğitiminin ardından da çeşitli görevlerde yer aldıktan sonra geçen yıl İzmir İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Dr. Ayhan İzzettinoğlu'nun adeta 10 parmağında 10 marifet var. Ralli yapıp, ambulans, drone ve iki kişilik bisiklet kullanabilen Dr. İzzettinoğlu, ileri derecede işaret dili, Arapça ve İngilizce biliyor.
İzmir İl Sağlık Müdürü'nün 10 parmağında 10 marifet
Haberler / İzmir
8 Mart 2016 Salı 12:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özellikle 112 biriminde çalışanların yüzde 50'sinden fazlasını kadınların oluşturduğunu dile getiren Dr. İzzettinoğlu, "Zekanın da becerinin de bir cinsiyeti yok. Hayatın diğer önemli yarısı ve toplumun en temel üyesi kadınlar olarak bizler, yönlendirici, koruyucu ve birleştirici bir vasıfa sahibiz. Kaldı ki bu yönlerimizi iş alanlarına da aksettirdiğimizde başarılı olmayacağımız bir alan yok" diye konuştu. Kocası da doktor olan Dr. İzzettinoğlu'nun oğlu da kendi izlerinden yürüyor.

Kerkük'te hayata gözlerini açan 49 yaşındaki Dr. Ayhan İzzettinoğlu, 1990'lı yıllarda Türkiye'ye geldi. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni başarıyla bitirip Sağlık Bakanlığı bünyesinde ülkenin farklı noktalarında görev yapan Dr. İzzettinoğlu, 2012 yılında İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Geçen yıl, Halk Sağlığı Müdürü olan Bediha Salnur'un ardından İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Dr. Ayhan İzzettinoğlu, eşiyle de meslektaş. İki çocuk annesi Dr. İzzettinoğlu, oğlunun da kendileri gibi doktor olmak istediğini ve tıp eğitimi aldığını belirtip, "Eşim de doktor, oğlum da benim mezun olduğum üniversitede tıp eğitimi alıyor. Biraz halef selef gibi oldu, bu çok güzel bir şey" dedi. Dr. İzzettinoğlu, ralli yapıp, ambulans, drone ve iki kişilik bisiklet kullanabiliyor, ileri derecede işaret dili, Arapça ve İngilizce biliyor.


AMAZONLAR YARIŞTI
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen 'Amazonlar Yarışıyor' adlı etkinlikte kadınların yarıştığını kaydeden Dr. İzzettinoğlu, "Profesyonel yarış pistinde yapılan etkinlikte 22 kadın katılımcı vardı. Ben de 19 yıldır araç kullanıyorum, uzun mesafelerde de kullandım. Biraz da hızlı bir şoförüm. Yarış parkurunda birkaç tur attım ve yarışa hazır hale geldim. Teorik ve uygulamalı eğitimin ardından yarışa katıldım. İlk kez böyle bir yarışa katıldım. Hayatın diğer önemli yarısı ve toplumun en temel üyesi kadınlar olarak bizler, yönlendirici, koruyucu ve birleştirici bir vasıfa sahibiz. Kaldı ki bu yönlerimizi iş alanlarına da aksettirdiğimizde başarılı olmayacağımız bir alan yok. Sonuçta zekanın da becerinin de bir cinsiyeti yok. 'Kadınlar araç kullanamaz' gibi toplumda yanlış bir algı var, biz kadınların da ralli yapabileceğini gösterdik" diye konuştu.



YÜZDE 50'SİNDEN FAZLASI KADIN PERSONEL
İl müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren en büyük birimlerden biri 112 servisinde çalışanların yüzde 50'den fazlasının kadın olduğuna değinen Dr. İzzettinoğlu, "Düşünün koca bir ambulansı, gecenin bir vaktinde ve kimisi minyon yapılı kadınlarımız gayet güzel bir şekilde ilgili adrese götürebiliyor. Gerçekten zor bir iş. Ama kadın personelimiz bunu yapabiliyor, bence kadınların genlerinde mücadeleci bir yapı var. Kadınlar hayatlarındaki üstün kabiliyetlerini işlerine kattıklarında daha da başarılı oluyor. İzmir caddelerinde de çok sayıda kadın ambulans şoförünü görebiliyorsunuz. Biz onlar için de ihtiyacı olanlara güvenli sürüş eğitimi planladık. Kazaları minimuma indirmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Ambulans büyük bir araç, zaman zaman dar alanlardan geçmek zorunda kalabiliyorsunuz ya da yol vermiyorlar ve virajlar keskin olabiliyor. Bunlara karşı dikkatli olmak gerekiyor. Zaten ambulans kullanmadan önce de benzer eğitimleri alıyorlar" dedi.

HASTA VE YAKINLARINDAN OLUMLU TEPKİ
Kadın 112 ekibini gören hasta ve hasta yakınlarından da olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Dr. İzzettinoğlu, "Bir süre önce hayat kurtaranlarla hayatı kurtulanları bir araya getirdik. 112 ekiplerimiz tarafından hayata döndürülen kişilerle o ekipleri buluşturduk. Orada, bir hasta yakını bana şunları anlattı; 'Annemiz rahatsızlanınca 112'yi aradık. Gelen ambulanstan üç kadının indiğini görünce, annemizi bu kadar küçücük ve narin yapılı insanlar nasıl taşıyacak diye düşünmeye başladık. Sonra hiçbir sorun olmadan hastaneye ulaştık.' Bizim arkadaşlarımız, hastanın nasıl taşınacağını, nelere dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili sürekli eğitim alıyor. Küçük bedenleri olabilir ama buna bakmamak lazım, önemli olan doğru teknik kullanmak. Onlar doğru tekniklerle her hastaya müdahale edip, her hastayı taşıyabilirler" diye konuştu.



İŞARET DİLİYLE KUTLADI
Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayıp, daha sağlıklı daha başarılı olmalarını dileyen Dr. İzzettinoğlu, işaret diliyle de kadınların gününü kutlamayı ihmal etmedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası