Ege Postası
Geri

İzmir Metrosu'nda o devir kapandı

​İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 Mart 2014 sabahı ansızın hizmete açılan Göztepe Metro istasyonunda devam eden ücretsiz biniş uygulaması önümüzdeki hafta sona erecek. Yaklaşık 6 yıl süren inşaat çalışmaları nedeniyle mağdur olan bölge halkından gönül almak amacıyla metronun ilk seferlerinde vatandaşlardan ücret almayan Büyükşehir Belediyesi’nin kararı doğrultusunda, 1 Haziran’dan itibaren Göztepe’de tarifeli seferler başlayacak ve binişler standart ücret tarifesi üzerinden gerçekleşecek.
İzmir Metrosu'nda o devir kapandı
Haberler / İzmir
26 Mayıs 2014 Pazartesi 09:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Metronun ikinci etap çalışmaları kapsamında 2012 yılının son aylarında İzmirspor ve Hatay istasyonlarını hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerel seçimler öncesinde yolculu seferlerine başlayan Göztepe Metro İstasyonu’nda devam eden ücretsiz biniş uygulamasını 1 Haziran 2014 tarihinde bitirme kararı aldı. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan seferler, önümüzdeki haftadan itibaren standart tarife üzerinden ücretlendirilecek.
 
1 HAZİRAN’DA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
Son dönemde raylı sistem yatırımlarına ağırlık veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapımına 2005 yılında başlanan İzmir Metrosu’nda ikinci etap olan Üçyol-Üçkuyular hattının üçüncü durağı olan Göztepe’de tarifeli seferlere başlama kararı aldı. 16,5 kilometrelik hatta 15’inci durak olarak hizmete açılan Göztepe’de 25 Mart 2014 tarihinden itibaren süren yolculu ön işletme seferleri 68’inci gününde sona erecek. 1 Haziran itibarı ile tarifeli seferlerin başlayacağı Göztepe Metro İstasyonu’nda ücretsiz biniş uygulaması da tamamlanacak ve yolcu binişleri standart kentkart tarifesi üzerinden ücretlendirilecek ve 90 dakika tek bilet (aktarmalı biniş) uygulaması da devam edecek.
 
YOLCU SAYISI KATLANARAK ARTIYOR
Göztepe istasyonunun açılışıyla birlikte 15 istasyona ulaşan İzmir Metrosu, Temmuz ayında açılması beklenen Poligon ve Fahrettin Altay istasyonların da hizmete alınmasıyla beraber toplam 17 istasyonda seferlerine devam edecek ve raylı sistem ağı da 16.5 kilometreden 20 kilometreye çıkacak. Metroda artan durak sayısı ile birlikte raylı sistemi tercih eden yolcu sayısı katlanarak büyürken, Göztepe istasyonun hizmete girmesiyle birlikte 250 bini bulan yolcu sayısının da 350 bin hedefine ulaşmıştı. Yerel seçimlere sayılı günler kala hizmete giren Göztepe Metro İstasyonu’ndan günde ortalama yaklaşık 15 bin yolcu kullanırken, metronun açılışı ile birlikte başlayan ücretsiz biniş uygulaması da talebi arttırmıştı.
 
ÜCRETSİZ BİNİŞ YOĞUNLUĞU SOKAKLARA YANSIMIŞTI
EVKA 3 ile Göztepe arasında kesintisiz ve hızlı ulaşım imkanı sağlayan metronun geçtiğimiz yıl hizmete açılan İzmirspor ve Hatay durakları gibi ücretsiz olarak hizmet vermeye başlamasıyla birlikte işlerine ve evlerine giden vatandaşların raylı sisteme olan ilgisi de artmıştı. Yapım çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen iki istasyon Poligon ve Fahrettin Altay’dan gelerek istasyonu kullanan İzmirlilerin yanı sıra, ücretsiz biniş uygulamasından faydalanmak amacı ile Göztepe’yi tercih eden araç sahiplerinin etkisi ile geçtiğimiz aylarda özellikle sabah ve akşam saatlerinde istasyon çevresinde trafik yoğunlaşmış, otopark sıkıntısı yaşanmıştı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası