Ege Postası
Geri

İzmir Valisi Toprak: Gediz Üniversitesi ülkemizin yüzakı

Gediz Üniversitesi, Seyrek’teki kampüsünde iftar programı düzenledi. İftara CHP Milletvekili Aytun Çıray, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş, Manisa...
İzmir Valisi Toprak: Gediz Üniversitesi ülkemizin yüzakı
Haberler / Güncel
1 Ağustos 2013 Perşembe 09:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gediz Üniversitesi, Seyrek’teki kampüsünde iftar programı düzenledi. İftara CHP Milletvekili Aytun Çıray, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, rektörler, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, bürokratlar, gazete temsilcileri, tanınmış işadamları, sanayiciler ve üniversite kurucuları katıldı.

Vali Toprak, burada yaptığı konuşmada Gediz Üniversitesi’nin dört yıl gibi kısa sürede İzmir’in ve Türkiye'nin yüzakı konumuna geldiğini söyledi. Bağışlarla eğitime başlayan Gediz’in örnek bir başarı öyküsü olduğuna dikkat çekerek, “Böyle bir üniversiteyi kurup bu noktaya getiren İzmirli eğitim gönüllüsü hayırseverlere teşekkür ediyor, onları kutluyorum. Eğitime bu katkılar olmasa gençlerimizi, Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyetlere ulaşma hedefi doğrultusunda yetiştiremeyiz. Bu bilim kurumları, insanımıza değer verdiğimizi ve gençlerimizi geleceğe en güzel şekilde hazırladığımızı bizlere gösteriyor. Ne mutlu ki İzmirimiz, birbirinden güzide üniversitelere sahip. İnsanlık, bu kurumlarla yücelecek.” dedi.

Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk ise elde ettikleri başarının sırrı olarak, sadece eğitimi ve geleceği düşünerek biraraya gelebilmeyi gösterdi. Kavuk, şöyle konuştu: “İzmir’e, Ege’ye, ülkemize ve insanlığa en değerli katkının eğitimle yapılacağını bilen İzmirli eğitim gönüllüleri olarak el ele verdik. Gediz’in temelleri, toplum yararı düşünülerek ve hiçbir kamu kaynağı kullanılmadan atıldı. Arkadaşlarımızın bağışlarıyla Ege’nin en büyük vakıf üniversitesi kampüsünü ülkemize kazandırdık. Şimdi de yine onların destekleriyle Çiğli’ye, dünya çapında bir sağlık kampüsü kuracağız. Bizler için yaşamımızdaki en büyük mutluluk ve gurur kaynağı Gediz Üniversitesi’dir. Bu kurum, ülkemiz ve geleceğimiz için gerçekleştirilmiş en güzel, en anlamlı sosyal sorumluluk projelerinden biridir. Üniversitemizi daha iyi yerlere getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Destek veren herkese bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de geçen dört yılda bütün hedefleri tutturduklarını dile getirerek, “Beş yılda beş yıldızlı kampüs, beş yıldızlı eğitim, beş fakülte ve 5 bin öğrenci planlamıştık. Tüm bunlara dört yılda ulaştık. Şimdi yeni hedeflere yürüyoruz. Lisans eğitimi için üniversitemize öğrenci gelen ülkelerin sayısı 52’den 70’e ulaşacak. Ülkemize ve üniversiteler şehri İzmir’e ne kadar katkıda bulunabilirsek, kendimizi o kadar başarılı ve mutlu kabul ederiz.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası