Ege Postası
Geri

Mısır ve Suriye için hurma ile iftar açtılar

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) üyeleri, Mısır, Suriye ve Tunus’ta sıkıntılar içerisinde Ramazan ayını geçiren Müslümanlara destek amacıyla hurma ve su ile iftar açtı. Ulucami avlusunda toplanan kalabalık, özellikle Mısır...
Mısır ve Suriye için hurma ile iftar açtılar
Haberler / Güncel
1 Ağustos 2013 Perşembe 09:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) üyeleri, Mısır, Suriye ve Tunus’ta sıkıntılar içerisinde Ramazan ayını geçiren Müslümanlara destek amacıyla hurma ve su ile iftar açtı.

Ulucami avlusunda toplanan kalabalık, özellikle Mısır Rabiatül Adeviyye’deki halk için dua etti. Kuran-ı Kerim okunan programda ekmek, zeytin, hurma ve su ile iftar açtı. Etkinliğe AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da destek verdi.

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu adına konuşan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, "İslam coğrafyasında oluk oluk kan akıtılıyoruz. Dolayısıyla biz Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak, 72 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek, Adeviye Meydanı’nda, Nahda Meydanı’nda yada İskenderiye’de, dünyanın diğer mazlum ülkelerinde nasıl iftar yapıldığını göstermek için burada bu anlamlı iftarı yapıyoruz."diye konuştu.

İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ise İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıları hatırlatarak, "Bu kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları bir gece de olsa böyle bir iftarda anlamaya çalıştık. Belki menümüz onlardan biraz zengin ama dualarımızla onların yanında olduğumuzu göstermiş olacağız." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası