Ege Postası
Geri

İzmir'de 19 Mayıs coşkusu

İzmir Cumhuriyet Meydanı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında renkli görüntülere sahne oldu. İzmir'de 19 Mayıs coşkusu
İzmir'de 19 Mayıs coşkusu
Haberler / İzmir
19 Mayıs 2016 Perşembe 12:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97'nci yılı, bölücü teröristler tarafından düzenlenen saldırılarda güvenlik güçlerinin şehit olması nedeniyle buruk kutlandı. Etkinliklerde 225 metrekarelik dev Türk Bayrağı açıldı, görev alan gençlerin gösterileri büyük beğeni topladı. 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk tören saat 08.30'da düzenlendi. Bu törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Saat 09.30'daki ikinci törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, bazı İzmir milletvekilleri, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenci, öğretmenler ve az sayıda İzmirli katıldı. Tören alanı, çevresi ve denizde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Doğudan gelen şehit haberleri nedeniyle buruk geçen törene olan katılımın, geçtiğimiz senelere göre daha az olması ise dikkat çekti.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ege Ordusu Garnizon  Komutanı Org. Abdullah Recep’in evsahipliğini üstlendiği tören, gençlerin parmak ısırtan gösterileriyle soluksuz izlendi. Toprak, Kocaoğlu ve Recep, daha sonra alana inerek İzmirlilerin bayramını kutladı.

GÖSTERİLER İLGİ ÇEKTİ

İzmir Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu Karadeniz, Bornova Halk Oyunları Gençlik ve Spor Derneği Zeybek, Ege Üniversitesi öğrencileri modern dans, Bayraklı Halk Eğitim Merkezi Kafkas, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları Koreografik Mücadele Sporları, step- aerobic, ritmik jimnastik gösterileri izleyenlerden tam not aldı. Tören sonundaki final gösterisinde gençler, 10 Yıl Marşı eşliğinde, alanda 225 metrekarelik dev Türk Bayrağı açtı, izleyenler ayakta alkışladı.


Çeşitli dans, ritmik cimnastik, artistik cimnastik ve koreografik mücadele sporları gösterilerinin ardından törenler sona erdi.

URLA

19 Mayıs Atatürk’ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. Yıldönümü dolayısıyla Urla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve Urla halkı katıldı.  

SELÇUK

19 Mayıs Atatürk’ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı Selçuk’ta törenle kutlandı. Törende şiirler okundu, step gösterisi yapıldı. Selçuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Güreş Takımı'nın gösterisi beğeniyle izlendi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere ve Türk Milletine emanet ettiği cumhuriyetinin ilelebet yaşayacağına vurgu yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Atatürk'e minnettarlığımız her gün daha da artmaktadır. Ruhu şad olsun. Ne mutlu Türküm diyene” dedi. 

ÇEŞME GENÇLİĞİ ATA'SININ EMANETİNE SAHİP ÇIKTI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Çeşme'de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın halkı selamlamasıyla başlayan törenlerde, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Nuri Büyükateş gerçekleştirdi.
Nuri Büyükateş, Samsun'da tutuşturulan Kurtuluş meşalesinin Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 97. yıldönümü olduğunu vurgulayarak,"19 Mayıs sadece Türk milletinin kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletini de çağdaş değerlerle, milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarının tek ve en büyük güvencesidir. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız" dedi.


ÖĞRENCİLERE ÖDÜL
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğünce liseler arasında düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve Atatürk'ü Anma ve Gençlik Koşusu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Kompozisyon yarışmasında Melek Kozlu, resim yarışmasında Berfin Yıldız, şiir yarışmasında Burak Çoban, gençlik koşusunda genç kızlarda Öznur İssi, erkeklerde ise Emirhan Katrancı, genç kızlar takım yarışmasında Hacı Murat Hatice Özsoy Anadolu Lisesi, genç erkeklerde ise Sıdıka Kelami Ertan Lisesi birinci olarak ödüle layık görüldü.
Törende, Hatice Murat Özsoy Lisesi öğrencilerinin sergilediği Taekwondo gösterisi ile büyük alkış topladı. Tören, step, Halk Oyunları gösterileri ve Gençlik Orkestrası'nın konseri ile sona erdi.

ALİAĞA’DA 19 MAYIS TÖRENLERLE KUTLANDI

Türk Milleti için yeni bir başlangıç ve milli uyanışın sembolü olan ,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yıl kutlamaları tüm yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı. 
Tören sabahın erken saatlerinde Aliağa İlçe Spor Müdürü Kemal Atik’in Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra kutlamalar, Barbaros Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri ile devam etti.
Günün anlam ve önemine değinen Aliağa Spor Müdürü Kemal Atik, “Bu gün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadoluda elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 97.yıl dönümü milletimizin tüm onur ve asaleti ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının başlangıcı günüdür. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir.Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.Bugün Gençlik Bayramıdır bayramınız kutlu olsun” dedi.
Konuşmanın ardından şiirler okundu, Atatürk’ün Gençliğe hitabesi ile Gençliğin Ata’ya Cevabı öğrenciler tarafından seslendirildikten sonra öğrencilerin sahnelediği, modern dans gösterisi, halk oyunları, mozaik gibi gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı. Program Barbaros Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı modern dans gösterisi ile son buldu.


Törene Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, Aliağa Garnizon Komutanı Bora Meriç, Aliağa İlçe Jandarma komutanı Volkan Gürler, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa İlçe Spor Müdürü Kemal Atik, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FOÇA’DA, ‘19 MAYIS’ COŞKUSU

Milli Mücadelemizin başlangıç tarihi olan ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. Yıldönümü, öğrenciler, öğretmenler, sporcular ve halkın katılımıyla kutlandı.

Resmi kutlama programı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreni ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Bulut tarafından, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenk sunma törenine, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Öztürk, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunma törenine katılanlar ayrıca, Atatürk Anıtı’na çiçek sundu.

Çelenk törenine katılan gençler ve sporcular, tören alanından kutlama programı’nın gerçekleşeceği Demokrasi Meydanı’na kadar, ‘Gençlik Yürüyüşü’ yaptı. 

Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen kutlama programına; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından; gençlik adına konuşma yapıldı, şiirler okundu. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin ATA’ya cevabı seslendirildi. Foça Belediye Spor Kulübü Taekwondo Takımı, gösteriler yaptı. ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ kapsamında düzenlenen ‘Kurumlararası Kaymakamlık Kupası Voleybol Turnuvası’nda dereceye giren takımlara, madalya ve kupaları verildi. Sağlık Bakanlığı’nca, sağlıklı yaşamı ve bisiklet kullanımını teşvik etmek için gençlere hediye edilen bisikletlerin teslimi yapıldı.

Kutlama programının müzikli gösteri bölümleri, Hakkâri’de gerçekleşen hain terör saldırısı sonucu şehit olan ve yaralanan askerlerimizin acısı sebebiyle iptal edildi.

Bugün, saat 20.30’da, Foça, Kavala Kafe önünden ‘Teröre Lanet!’ yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı;

‘Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı özgürlük hareketi; tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve kararlılıkla birleşerek giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır.

19 Mayıs; özgürlük mücadelesinin ilk ışığı ve çağdaş, bağımsız, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk Gençliği’ne emanetidir.

Bu inançla, gençlerimizin ve tüm ulusumuzun Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi ve saygıyla anıyorum.’ 

Karabağlar'da 19 Mayıs kutlandı

Karabağlar'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yılı törenlerle kutlandı.

Karabağlar İlçe Kaymakamlığı'nda düzenlenen anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Karabağlar Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Karabağlar Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen 97.yıl dönümü kutlama törenlerine Karabağlarlı vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Törenlere Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İlçe Jandarma Komutanı Vahap Melih Sertuna, İlçe Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya, İlçe Gençlik Spor Hizmetleri Müdürü Kemal Lale katıldı.

İlçe Gençlik Spor Hizmetleri Müdürü Kemal Lale'nin konuşmasından sonra başlayan etkinliklerde ilçe okullarından gençler söyledikleri şiirler ve oynadıkları halk oyunları ile büyük alkış aldı. Kutlamada ayrıca Karabağlar'da okullar arası yapılan resim, şiir, kompozisyon ve spor dallarında ödül alan öğrencilere ödülleri Kaymakam Mehmet Sadık Tunç, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Jandarma Komutanı Vahap Melih Sertuna verdi. Kutlamaların sonunda tüm okulların birlikte oluşturduğu "ATAM" yazılı kareografi izleyenlerden büyük alkış aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası