Ege Postası
Geri

İzmir tartışıyor, onlar yapıyor!

İzmir'in kanayan yarası haline gelen çöp sorununa çare aranırken, Kiraz ilçesinde çevreye büyük katkı sağlayacak bir projenin duyurusu geldi. Serir Enerji firmasının atıklardan enerji üretecek biyogaz ve dönüşüm tesisi önümüzdeki ay halkın kantarına çıkacak. Kiraz'ın rüyası gerçek oluyor
İzmir tartışıyor, onlar yapıyor!
Haberler / İzmir
19 Mayıs 2016 Perşembe 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kiraz'da Serir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından toplam 43 milyon 783 bin liralık yatırımla hayata geçireceği Kiraz Biyogaz Enerji Santrali projesi için kritik ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) süreci start aldı.

İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından ön onayı alan tesis projesi için beklenen ÇED duyurusu da geldi. Kiraz'da Yağlar Mahallesi Hancivarı Mevkii'nde toplam 21 bin 774 metrekarelik alan üzerine kurulacak biyogaz enerji santrali için 16 Haziran tarihinde ÇED toplantısı yapılacak ve proje ilçe halkı ile sivil toplum kuruluşlarının değerlendirmesine sunulacak.

ÇÖPLERDEN ENERJİ ÜRETİLECEK

Sanayi atıklarının yanı sıra, hayvan dışkısından elektrik enerjisi üretilmesi beklenen tesis sayesinde Kiraz ilçesinin yanı sıra, İzmir ekonomisini de büyük katkı sağlanacak. Proje için hazırlıklarını sürdüren firmanın alandaki kamulaştırma ve satın alma süreçleri devam ederken, yapılacak halkın katılım toplantısının ardından ise tesisin inşasına başlanacak.

KİRAZ'IN EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

4 MWe kurulu elektrik gücüne ulaşması beklenen biyogaz enerji santrali sayesinde aynı zamanda zirai atıklar, bitkisel atıklar, sanayi atıkları ve diğer evsel atıkların bertaraf ve geri dönüşümü de sağlanacak. Kiraz ilçesinde uzun süredir merakla beklenen projenin hayata geçirilmesi ile birlikte, 2 ayrı üniteye sahip kapalı sistem çevreci üretim modeliyle çalışacak santral Kiraz, Beydağ ve Ödemiş ilçesinin çöp sorununa da önemli ölçüde çare getirecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası