Ege Postası
Geri

İzmir'de 4 metropol ilçe ve Menemen için karar verildi

CHP'de tüm gözlerin çevrildiği Ankara'dan sadece metropol dışı değil, sonucu merakla beklenen metropol içinden de netleşenler oldu. Kulislere yansıyan bilgilere göre Konak, Karşıyaka, Bornova ve Balçova'yla Menemen için mevcut başkanlarla devam kararı çıktı
İzmir'de 4 metropol ilçe ve Menemen için karar verildi
Haberler / Yerel Politika
16 Ocak 2014 Perşembe 00:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BÜNYAMİN DOBRUCALI/ HABER SERVİSİ - Ziyaretçi girişinin yasaklandığı CHP Genel Merkezi son dönemin en hareketli günlerinden birini geride bıraktı. Geç saatlere kadar toplantı üstüne toplantı yapılan Genel Merkez'de sadece metropol dışı değil, metropol içindeki ilçelerin de masaya yatırıldığı ortaya çıktı.

GENEL MERKEZ'DE İZMİR ZİRVESİ: GÜNDEM DIŞ İLÇELER-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

 İZMİR'DE EĞİLİME KARŞI İMZA FORMÜLÜ-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Yerel seçeim komisyonu üyeleri CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İzmir milletvekilleri ile yaptığı toplantının ardından İzmir'i konuşmaya devam ederken kulislerine yansıyan bilgilere göre  Konak, Bornova, Karşıyaka, Bornova ve Menemen için ortak bir isimde uzlaşmaya vardı. Konak'ta Hakan Tartan, Karşıyaka'da Cevat Durak, Bornova'da Kamil Okyay Sındır, Balçova'da Mehmet Ali Çalkaya ve Menemen'de Tahir Şahin bir dönem daha CHP'nin aday göstereceği isimler olacak. Komisyon üyelerinin netleştirdiği ilçe ve isimlerle ilgili Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da onay verdiği öne sürüldü.

PARTİ MECLİSİ'NE GELİR Mİ'

Perşembe günü toplanacak olan Parti Meclisi'ne Konak, Karşıyaka, Bornova, Balçova ve Menemen'in de belirlenen mevcut başkanların isminin onay için getirilmesi bekleniyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre İzmir'in bütün ilçelerinin PM'ye getirilmesinin sürpriz olmayacağı ancak bunun küçük bir ihtimal olduğu dile getiriliyor.

HÜSEYİN ASLAN VE SEMA PEKDAŞ NE OLACAK'


İsmi Konak için geçen Sema Pekdaş için çizilen yol haritasına göre Büyükşehir Belediyesi'nde Aziz Kocaoğlu'na danışman kadrosunda yardımcı olması bekleniyor. 2015'te yapılacak olan, hatta gelişen süreçte daha önce yapılması bile olasılıklar arasında bulunan Miletvekili seçiminde Sema Pekdaş'ın İzmir'den milletvekili yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Durumu merakla beklenen isimlerden biri olan Hüseyin Aslan'ın bugünkü İzmir zirvesine isminin bir kaç ilçe için gündeme geldiği ancak Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteğiyle onun da tıpkı Sema Pekdaş gibi yapılacak olan Milletvekili seçiminde Milletvekili olarak değerlendirilmesi yönünde karar verildiği öne sürülüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası