Ege Postası
Geri

İzmir'de HDP'li kadınlar kadına şiddeti kınadı

HDP'li kadınlar sayılı günler kalan 7 Haziran seçimleri için tüm kadınları erkek şiddetine karşı taraf olmaya ve HDP'ye oy vermeye çağırdı.
İzmir'de HDP'li kadınlar kadına şiddeti kınadı
Haberler / Yerel Politika
2 Haziran 2015 Salı 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kadına karşı uygulanan şiddetin esas sorumlusunun AKP olduğunu iddia eden HDP'li kadınlar bir basın açıklaması yaptı. HDP'li kadınlar Sevinç Pastanesi önünde başlayıp, Gezi yıldönümü yürüyüşle birleşen yürüyüşlerinin sonunda yaptıkları basın açıklamasına HDK Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel de katıldı. 

HDP adına açıklama yapan Eda Yalçınkaya tarafından okunan basın açıklamasında "Kadın katillerine ceza indiriminin kaldırıldığı, şiddetin en ağır şekilde cezalandırıldığı, kadın emeğinin sigortalanabildiği, eşit ücret, eşit temsilin sağlandığı,kreş, kürtaj ve benzeri tüm hakların devlet güvencesi altına alınabildiği bir yaşamı kurmak için, kadın temsiliyetinin en güçlü şekilde sağlanabildiği partilerde politika yapıyoruz. Bu nedenle 7 Haziran seçimlerinde taraf oluyoruz, tüm kadınları HDP'ye oy vermeye çağırıyoruz" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası