Proje boyunca gerçeklşetirilecek 6 ortak akıl çalıştayının ilkinin teması sürdürülebilirlik oldu. Workshop etkinliği şeklinde düzenlenen ortak akıl çalıştayında akademi ve iş dünyasının yanısıra sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de yanyana gelerek çalıştaya katkı koydu.
Düzenledikleri ortak akıl çalıştayı ile ilgili bilgi veren İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZROMDER) Başkanı Abdullah Cıstır, ortak akıl çalıştayları ile bugüne kadar aldıkları mesafeyi değerlendirmek ve bundan sonra yapacakları çalışmaları belirlemeyi amaçladıklarını söyledi.
HEDEF SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASI
Çalıştay bünyesinde düzenledikleri workshopta sürdürülebilirliği 4 ana temel üzerinde değerlendirdiklerini aktaran Cıstır, “Projemizin sürdürülebilirliği Roman toplumunun geleceği açısından da oldukça önemli. Biz projemizin kısa vadeli değil, uzun vadeli ve çözüm getiren bir perspektife sahip olması için çalışıyoruz. Bunun için de projemizin mali, kurumsal, politik ve çevresel düzeylerde sürdürülebilir olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
Çalıştay sonunda tüm kesimlerin katkı koyması ile kendileri açısından önemli ve yol gösterici bilgiler edindiklerini dile getiren Abdullah Cıstır, “Roman vatandaşlarımızın iş dünyasında istihdamıyla ilgili çok ciddi bir sıkıntı var. Bu sıkıntıları aşmanın yolu da ortaya konulan projelerin uzun vadeli ve sürdürülebilir olmasından geçiyor. Bu esnada eksik kaldığımız mevzuatları öğrenip onlara göre kendimizi yeniden ayarlıyoruz. Bundan dolayı ortak akıl çalıştayları bizim açımızdan da öğretici ve yol gösterici oluyor” dedi.
Ortak akıl çalıştaylarını çok daha geniş bir yelpazede yapmak istediklerini vurgulayan Abdullah Cıstır, proje takvimine bağlı hareket ettiklerini belirtti. Önümüzdeki süreçte 5 tane daha ortak akıl çalıştayı düzenleyeceklerini hatırlatan Cıstır, çalıştayda yer alan tüm katılımcılara teşekkür etti.