Ege Postası
Geri

İzmir'de MYK savaşları!

CHP MYK üyeleri dün istifalarını sunarken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu kabul etti. Şimdi gözler yeni oluşturulacak MYK'ya çevrildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibi ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur cephesi kendi belirledikleri isimlerin MYK'da yer alması için yoğun çalışma yürütüyor.
İzmir'de MYK savaşları!
Haberler / Politika
2 Haziran 2023 Cuma 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplandı. 5 saat süren toplantıda MYK üyeleri istifalarını sundu ve Kılıçdaroğlu kabul etti.

Şimdi CHP'de gözler yeni oluşturulacak MYK'ya çevrilirken, İzmir'den yeni MYK'ya girmek için ekipler çalışma yürütüyor.

TUNÇ SOYER İLE ABDÜL BATUR KARŞI KARŞIYA

31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayının belirlenmesi sürecinde karşı karşıya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Konak Belediye Başkanı Abül Batur bu kez MYK için karşı karşıya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daha önce Parti Meclisi ve Milletvekili adayı olması için çok uğraş verdiği yakın siyasi yol arkadaşı Rıfat Nalbantoğlu’nun MYK'ya girmesi için bastırırken, Başkan Abdül Batur da Ednan Arslan'ın MYK'da yer alması için çalışma yürütüyor.

ÇELİK'İN YERİ GARANTİ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Öte yandan 14 Mayıs seçimleri sonrası istifa eden Onursal Adıgüzel'in yerine Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Devrim Barış Çelik'in ise 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim gecesi başarılı işler yaptığı ve MYK'daki yerine garanti olarak bakılıyor.

Öte yandan İzmir önceki MYK'da dört isimle temsil ediliyordu.

Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ve Devrim Barış Çelik.

 

Kılıçdaroğlu MYK üyelerinin istifasını kabul etti

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası