Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu MYK üyelerinin istifasını kabul etti

CHP'de seçim sonuçlarının ele alındığı toplantıda MYK üyeleri istifasını sundu. Kılıçdaroğlu istifaları kabul ederken, Parti Meclisi'nde 38’inci Olağan Kurultay takviminin de netleşmesi bekleniyor. Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi'nde seçimlere yönelik değerlendirmeler sürerken, parti içerisinde üç başkanvekilliği için seçim yapılmayacağı kararlaştırıldı. Kılıçdaroğlu'nun seçeceği grup başkanvekillerinden birisinin kadın vekiller arasından belirlendiği öğrenildi.
Kılıçdaroğlu MYK üyelerinin istifasını kabul etti
Haberler / Politika
1 Haziran 2023 Perşembe 19:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün toplandı.

Parti genel merkezinde, 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunun ardından yapılan ilk MYK toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü.

Toplantıda MYK üyeleri istifalarını sundu ve Kılıçdaroğlu kabul etti.

İstifa eden MYK üyeleri şöyle:

Ahmet Akın, Ali Öztunç, Bülent Kuşoğlu, Bülent Tezcan, Devrim Barış Çelik, Faik Öztrak, Fethi Açıkel, Gamze Akkuş İlgezdi, Gökçe Gökçen, Gülizar Biçer Karaca, Lale Karabıyık, Muharrem Erkek, Oğuz Kaan Salıcı, Selin Sayek Böke, Seyit Torun , Veli Ağbaba, Yüksel Taşkın.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Olağan kurultay sürecini hemen başlatma kararı aldı. İl ve ilçe kongrelerinin tarihlerini hukuk işleri netleştirecek.

Toplantıda, Kurultay sürecinin yerel seçime yansımaması gerektiği uyarısı yapıldı.

MYK üyeleri “Devletin bütün gücü vali, kamu görevlisi, maddi her türlü gücü kullandılar. Medya gücünü sonuna kadar kullandılar. Karşımızda parti devleti vardı. Devletin resmi kaynakları ile vatandaşa yapılan yardımları bile kendi lehlerine çevirdiler ” değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu, kurmaylarının değerlendirmelerini not aldı ve “Yaptığınız eleştiriler, katkılar ve çabalarınız için teşekkürler” dedi.

CHP’de grup başkanvekillerini Kılıçdaroğlu seçecek

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri tartışmaları devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, parti içerisinde sıkıntı yaratmaması için üç grup başkanvekilini kendisinin belirleyeceği öğrenildi. Grup başkanvekilliği için parti içerisinde seçim yapılmayacak.

GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ İÇİN GEÇEN İSİMLER

Kılıçdaroğlu grup başkanvekili olarak bir kadın milletvekilini belirledi. Buna göre, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal grup başkanvekili olacak. Önceki dönemlerde de grup başkanvekilliği yapan Özgür Özel, yeniden aynı göreve getirilecek.

Diğer üyelik için İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Milletvekilleri Zeynel Emre ile Gökhan Günaydın ve Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal arasından bir isim belirlenecek. Bu isimlerin adaylık için başvurdukları öğrenildi.

Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un da TBMM Başkanvekilliği için CHP Genel Merkezi’nde başvurduğu öğrenildi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası