Ege Postası
Geri

Yemin töreni öncesi ittifak partileri CHP'den istifa edecek

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından milletvekillerinin TBMM'deki kayıt işlemleri sürüyor.DEVA ve Gelecek Partisi'nin milletvekili yemin töreni öncesi CHP'den istifa etmeleri gündemi sarsmıştı.Edindiğimiz kulis bilgisine göre; Saadet ve Demokrat parti milletvekilleri de yemin törenini kendi partilerinde yapacak.  
Yemin töreni öncesi ittifak partileri CHP'den istifa edecek
Haberler / Politika
1 Haziran 2023 Perşembe 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ-EGEPOSTASI- Seçimlerin ardından gözler mecliste yapılacak yemin törenine çevrildi.Edindiğimiz kulis bigisine göre; CHP listelerinden seçilen milletvekilleri TBMM'deki yemin töreni öncesi partilerine dönme kararı aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin listelerinden seçime giren Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Partili isimler seçimlerin bitmesinden sonra ne yapacakları merak konusu olmuştu. 

"Bir istifa değil, Seçim Kanunu'nun gereği olan bir takım prosedürler"

Kulislerden edinilen bilgiye göre; DEVA Partisi ve Gelecek Partisi gibi yemin töreni öncesi Saadet Partisi ve Demokrat Partili milletvekilleri de Cumhuriyet Halk Partisi'nden teknik olarak istifa edecekleri öğrenildi. Kulislerden aldığımız bilgiye göre; Bunun bir istifa olmadığı... Seçim Kanunu nedeniyle CHP listelerinden sadece teknik olarak ayrıldıklarını, ittifak protokolünün bu şekilde hazırlandığı, İttifak yasasının buna izin verdiğini, yapılan işlemin sadece teknik bir işlem olduğunu ve yemin töreni öncesi partilerin teknik olarak istifa edeceklerini açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası