Ege Postası
Geri

İzmir'de Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri'ne müracaatlar başladı

İzmir’de, geçmiş uygarlıklara ait mirasa hakettiği saygının gösterilmesi ve tarihî yapıların korunmasını teşvik amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri” için müracaat süresi...
İzmir'de Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri'ne müracaatlar başladı
Haberler / Kültür - Sanat
3 Haziran 2013 Pazartesi 12:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’de, geçmiş uygarlıklara ait mirasa hakettiği saygının gösterilmesi ve tarihî yapıların korunmasını teşvik amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri” için müracaat süresi başladı. Başvurular, 16 Ağustos 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar yapılabilecek. Katılmak isteyenler, "www.izmir.bel.tr/tarihesaygi" adresinden alıp doldurdukları formları, Belediye İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü adresine şahsen teslim edecek. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi, internetten ya da 293 39 84 ve 293 16 13 numaralı telefonlardan alınabiliyor.

Ödül programına bu yıl “Tarihî Yapıda Yaşam”, “Basit Onarım”, “Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım”, “Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım”, “Alan Ölçeğinde Başarılı Koruma Uygulamaları”, “Emek”, “Kentsel Sit Alanlarında ve Koruma Alanlarında Yeni Uygulama”, “Katkı” ve “Tarihî ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik” kategorilerinde başvurular kabul edilecek. Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki tarihî mirasın belgelenmesi, yaşamını sürdürmesi ve geleceğe aktarılması bu yapı ve çevrelerinin tanıtılması, tarihî mirasın korunması için bilimsel ve mesleki kuruluşlarla işbirliği içinde düzenlenen ödül programı, 2003 yılından bu yana kesintisiz devam ediyor. Jüri toplantısı, 2–6 Eylül 2013 arasında yapılacak yarışmanın sonuçları, 11 Eylül günü açıklanacak ve kazananlara ödülleri törenle verilecek.

Yarışmanın asil seçici kurulu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Restoratör–Mimar Prof. Dr. Demet Binan, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hümeyra Birolakkurt, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Dekan Yardımcısı, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi ve Şehir Plancısı Doç. Dr. Nil Uzun, Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Arkeolog Doç. Dr. Gül Gürtekin Demir, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi ve Şehir Plancısı Yrd. Doç. Dr. Nursen kaya Erol, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türk Sanatı Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sanat Tarihçisi Yrd. Doç. Dr. Ersel Çağlıtütüncügil ile Yüksek Mimar Fevzi Bozkır'dan oluşuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası