Ege Postası
Geri

İzmir'de Yahudi yaşamı konferansı

İzmir Musevi Cemaati Vakfı tarafından tarihi süreçte İzmir'deki Yahudi yaşamından kesitleri anlatan bir konferans düzenlenecek.
İzmir'de Yahudi yaşamı konferansı
Haberler / İzmir
16 Ocak 2016 Cumartesi 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vakıf Başkanı Sami (Samuel) Azar, 21 Ocak Perşembe günü saat 20.00 de İzmir Fransız Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilecek ve modetörlüğünü Nesim Bencoya'nın yapacağı, Dr. Siren Bora, turizm rehberi, araştırmacı yazar Sara Pardo, yine kent tarihi araştırmacısı ve yazar Orhan Beşikçi'nin konuşmacı olarak katılacağı konferansa tüm İzmirliler'i davet etti. Konuşmacılar arasında yer alan Orhan Beşikçi, İzmir'in, geçmişte Osmanlı İmparatorluğu'nun çok cemaatli yapısını en iyi sekilde temsil eden şehirlerden biri olma özelliğine sahip olduğu belirterek, "İzmir Yahudileri, İzmir kentinin tarihinde önemli bir yere sahip olan ve gerek kültürleri gerekse de gelenekleri ve yaşam tarzları ile kent yaşamını derinden etkileyen bir cemaat oluşturmuştur. Bizans döneminden beri İzmir'de var olan ve özellikle Osmanlı döneminde sayıları bugünküne göre çok daha yüksek ve kent ticaretinde her zaman önemli bir yere sahip olan Yahudiler, günümüzde sayıları azalsa da, kent yaşamı ve tarihi için çok önemli tarihsel ve kültürel değerler bırakmıştır" dedi. 

İNANÇ TURİZMİN PATLATACAK PROJE 
İzmir Müsevi Cemaati Vakfı Başkanı Sami Azar, tarihi havra sokağında bulunan dünyada daha bir eşi olmayan dört ayrı sinagog Hevra, Algazi, Sinyora, Foresteros'un sırt sırta olduğunu ve bunların restorasyonlarının bitirilip müzeye çevrilmesi ile inanç turizminin kente patlama yapacağını belirterek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, Vakfımız ile birlikte ve üniversite işbirliği ile bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Olanaklar yaratıldığında, bu proje tamamlanıp inanç turizmine açıldığında kente turist yağar" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası