Ege Postası
Geri

İzmir'de 'Yaşlı' kavgası

İzmir'de, Bayraklı Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 16- 24 Mart arasındaki yaşlılar haftası kapsamında, gönüllü öğrenci ve öğretmenlerle yaşlılar arasında köprü kurulması amacıyla yapılan projede öğretmenlerin yer alacak olmasına Eğitim- Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç tepki gösterdi. İzmir'de Yaşlılarla Sevgi Buluşması'nda
İzmir'de 'Yaşlı' kavgası
Haberler / İzmir
18 Mart 2015 Çarşamba 11:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Projenin öğretmenler aracılığıyla değil ilgili bakanlıklar aracılığıyla yapılması gerektiğini savunan Kılıç, "Biz bunu seçimden önce yapılması nedeniyle seçim çalışması olarak düşünüyoruz" dedi. Kaymakam Adem Arslan ise bir çok projeyi hayata geçirdiklerini dile getirip, "Sevgi Buluşması projemiz 5-6 ay önceden planladığımız ve yaşlılar haftasında uygulanan sosyal bir proje. Seçim var diye biz bu çalışmaları yapmayalım mı" diye konuştu.

Bayraklı Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Bayraklı İlçesi'ndeki yaşlıların hatırlanması amacıyla hazırlanan "Sevgi Buluşması" adlı projeyi 16- 24 Mart yaşlılar haftası kapsamında, hayata geçirdi. Proje kapsamında, gönüllü veli, öğrenci ve öğretmenler, okullarının yakınındaki yaşlıları ziyaret edip çeşitli hediyeler vermeye başladı. Ancak, Eğitim- Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, projenin öğretmenler aracılığıyla değil ilgili bakanlıklar aracılığıyla yapılması gerektiğini savunup tepki gösterdi.


Kılıç, "Biz bunu seçimden önce yapılmasından kaynaklı, seçim çalışması olarak düşünüyoruz. Bir Kaymakam doğal olarak yaşlıların sorunu çözmek amacıyla bir çalışma yürütebilir. Bu onun en doğal görevidir. Ancak okuldaki öğretmenler üzerinden, parayla, mektupla ve hediyeyle yapması hukuka aykırıdır. Bu işle ilgili bakanlıklar üzerinden çalışma yürütmeleri gerekiyor. Ancak bunu okuldaki öğretmenler üzerinden yürütmeleri seçim çalışması kapsamında değerlendiriliyor. Ayrıca öğretmenlerin görev tanımları var. Onların görevleri eğitim kurumlarının içindedir ve hedef kitlesi öğrencidir. Yaşlılarla ilgili çalışmayı ilgili kurumlar yürütür. Dolayısıyla biz bu çalışmayı hukuksuz olarak görüyoruz. Bunun demokratik hukuk devletinde doğru bulmuyoruz. Okullara gönderilen belgede, yaşlıların özellikle yaşlılar haftasında ziyaret edilmesi isteniyor. Ancak, çalışmalar yaşlılar haftasına yetişmeyeceğinden, ziyaretler ileriki tarihlere sarkacaktır. Bu tarih bilinçli bir şekilde uzatılıyor" dedi.


"GELECEK YIL DA SEÇİM Mİ VAR'"

Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, ilçede birçok projeye imza attıklarını belirtip, söz konusu projenin yaşlılar haftası kapsamında hayata geçirildiğini ve 1 hafta süreceğini söyledi. Kaymakam Arslan, "Bayraklı Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birçok projeyi hayata geçirdik bu yıl. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz'ün hazırladığı projelere de Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla destek olmaya çalışıyoruz. Mesela, Bayraklı Okullarının Kalitesini Arttırma Projesi var. Bu projeyle okula devamsızlık yapan öğrencilerin oranında yüzde 30 azalma oldu. Okullarımızda hazırlanan proje sayısında geçen yıllara göre yüzde 150 artış oldu. Bazı okullarımız sokak hayvanlarına yönelik, öğretmenlerimiz kitap okunması için, bazı okullarımız engelliler için projeler hazırladı. Yine, okula kahvaltı yapmadan gelen öğrencilere kahvaltı desteği verdik. Eğitim yardımı adı altında 2 bin 450 aileye 150'şer TL para yardımında bulunduk. 4 bin 944 çocuğa giyim yardımında bulunduk. Yetim ve öksüz çocuklara yönelik 'Hayallerinizdir sizi yaşatan' adlı bir proje yaptık 496 çocuğa, rehber öğretmenler eşliğinde istekleri alındı, öğretmenlerimiz tarafından evlerinde ziyaret edilerek hediyeleri verildi. Biz o insanları rencide etmemek için çalışmalarımızı mümkün olduğunca paylaşmıyoruz bile. Mayıs ayında engelliler haftasında şenlik yapacağız. Seçim yakın diye biz bu çalışmaları yapmayalım m? Sevgi Buluşması projemiz de 5-6 ay önceden planladığımız ve yaşlılar haftasında uygulanan sosyal bir proje. Gönüllü öğretmen ve öğrencilerimiz, yaşlıları, 16- 24 Mart tarihleri arasında, evlerinde ziyaret edecekler. Bunun nedeni de bu bir değerler eğitimi projesidir. Çocuklarımıza büyüklerini, küçüklerini sevip saymalarını ve çevreleriyle bağ kurmalarını sağlamak için yapılan bir proje. Bu anlamda, gönüllü öğretmenlerimizin öğrencilerle yaptığı projelerdir. Burada hiç bir zorlama yok. Ben bu projeleri daha önceki görev yerlerimde de yaptım, gelecek yıl aynı tarihte yine yapmayı planlıyoruz. Gelecek yıl da seçim mi va? Açıkçası, öğretmen arkadaşlarımız, okul müdürlerimiz, öğrencilerimize, böyle bir sosyal duyarlılıklarından dolayı kendi adıma teşekkür ediyorum. Eğer bir soru işareti varsa ya da siyasi bir yaklaşımda bulunulduğu düşünülüyorsa bu yaşlıların yerleri belli, isteyen ziyaret edebilir. Böyle bir yanlış varsa da en başta ben karşı dururum. Bizim amacımız sosyal devlet anlayışı kapsamında, okullardaki değerler eğitimi çerçevesinde yaşlılar haftası dolayısıyla yaşlılarımızı hatırladığımızı, onlara değer verdiğimizi göstermek, çocuklarla yaşlılar arasında sevgi köprüsü oluşturmak. Daha önce yaptığımız projelerde inanılmaz güzel geri dönüşler oldu. Eğer bir şeylerden korkacaksak nasıl adım atacağız'" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası