Ege Postası
Geri

İzmir'de 'Zafer' gururu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanında 30 Ağustos coşkusu
İzmir'de 'Zafer' gururu
Haberler / İzmir
30 Ağustos 2017 Çarşamba 12:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü törenlerle kutlandı. Kutlamaların ilk adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. 

İzmir'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı'na saat 09.30'da, çelenk bırakmasıyla başladı. İzimr Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla bu ilk tören sona erdi.

Protokol üyeleri daha sonra İzmir Valiliği'ne geçti. Burada saat 10.15'te başlayan törende Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Zafer Bayramı nedeniyle tebrikleri kabul etti.

COŞKU CUMHURİYET MEYDANI'NA TAŞINDI

Kentteki Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda buluşuldu. Geçen yılların aksine İzmirlilerin fazla ilgi göstermediği törenlerde, sıkı güvenlik önlemleri alındı. Protokol üyeleri ve davetliler hariç diğer katılımcılar, tek tek aranıp alana alındı. Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, üstü açık askeri araçla katılımcıların bulunduğu tribünleri selamlamasıyla tören başladı. Kutlamalara AK Parti İzmir milletvekilleri Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Necip Kalkan, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Balbay ve Özcan Purçu da katıldı. Ayrıca Jandarma Eski Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi de protokol tribünde törenleri izledi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı adına konuşan Personel Yüzbaşı Mehmet Ağır, 30 Ağustos Zaferi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin sağlamlaştığını belirterek, Türk milletinin ordusuyla birlikte 95 yıl önce varlığına kastedenlere karşı büyük bir zafer kazandığını söyledi. 

Malazgirt zaferiyle Anadolu'nun kapılarının Türklere açıldığını hatırlatan Ağır, "30 Ağustos Zaferi ile Anadolu toprakların Türk vatanı olduğunu, önünde durulmaz bir iradeyle düşmana ispatlamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla ilk adımı atılan Türk ulusunun kurtuluş destanının son aşaması olan 30 Ağustos Zaferi ile yüce Türk milleti, yokluğun ve imkansızlıkların hakim olduğu bir dönemde daha mucizeler yaratılabildiğini istiklal ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir." dedi. 

Vali Ayyıldız, 26 Ağustos'da İstanbul'dan bisikletleriyle yola çıkan İstanbul Bisiklet Derneği'ne Türk bayrağı hediye etti. 

Konuşmalardan sonra geçit töreni yapıldı. Kentteki çeşitli birliklere bağlı askerlerin geçiş yaptığı törende, vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Askerlerin elinde taşıdıkları dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri büyük alkış aldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü İzmir'in ilçelerinde törenlerle kutlandı

İzmir'in Urla, Ödemiş, Aliağa ve Seferihisar ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

URLA

Urla Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Törende konuşan Piyade Üsteğmen Hulusi Orhan Toprak, "Vatanın savunulması ve milletin bağımsızlığı uğrundaki azim ve kararlılığın en önemli göstergelerinden birisi olan 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 95. yılını kutlamanın gururu içerisindeyiz." dedi. 

Törene Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Belediye Başkanı Sibel Uyar ve ilgililer katıldı. 

ÖDEMİŞ

Ödemiş ilçesinde ise Hükümet Konağı önünde gerçekleşen törene Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Garnizon Komutanı Vekili Asteğmen Mehmet Ertem, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Zebir, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Ertem, "Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor. Şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun." dedi.

ALİAĞA

Aliağa ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 

Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın ardından Kaymakam Yılmaz makamında tebriklerini kabul etti. Tören kapsamında şehitlikler ziyaret edildi.

SEFERİHİSAR

Seferihisar ilçesinde Atatürk Meydanı'nda anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Kaymakam İlhan Abay ve Belediye Başkanı Tunç Soyer vatandaşların bayramını kutladı. Seferihisar Şehitliğine geçen Kaymakam Abay ve beraberindekiler, dua ederek mezarlara karanfil bıraktı. 

Batur'dan 30 Ağustos mesajları Pekdaş: 30 Ağustos Cumhuriyet'e giden zaferdir

Foça'da zafer coşkusu
Ödemiş'te Zafer Bayramı törenle kutlandı

Sındır: 30 Ağustos'u kimse unutturamaz

Torbalı'da coşkulu bayram kutlaması

CHP'li Tuncay Özkan'dan şehitlik ziyareti

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası