Ege Postası
Geri

Kentin göbeğinde yok artık dedirten manzara!

İzmir’de kentin göbeği Konak’ta yüz yılı aşkın geçmişe sahip tescilli evler ağıl, tarihi semt sokakları da mera oldu. Konak Tünelleri’nin hizmete açılmasıyla birlikte kaderine terk edilen Damlacık semtinin fotoğraflara yansıyan bu sahipsiz hali görenleri hayrete düşürdü. Kentin göbeğinde yok artık dedirten manzara!
Kentin göbeğinde yok artık dedirten manzara!
Haberler / İzmir
30 Ağustos 2017 Çarşamba 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Trafiğe getirdiği katkılardan çok tarihi Damlacık semti ve kent merkezi Konak’ta yarattığı yıkımla gündeme gelen Konak Tünelleri’nden geriye adeta enkaz kaldı.

ÖNCE YAĞMALANDI, SONRA AĞIL YAPILDI

2013 yılında devam eden tünel inşaatı sırasında kamulaştırılan ve korumaya alındığı ilan edilen Konak ilçesi Damlacık semtindeki tarihi tescilli yapılar yok olmaya yüz tuttu. Konutların tamamen yıkıldığı ve tarih olan Sümer Mahallesi ile bitişiğindeki Namık Kemal Mahallesi sınırlarında kalan 14 tescilli yapıdan geriye kalan manzara yürekleri acıttı. Kamulaştırılıp devlet tasarrufuna alınmasına karşın hırsızlar tarafından yağmalanan ve tahrip edilen tescilli yapılar İzmir’in utanç manzarası olmaya devam ediyor.

KENTİN GÖBEĞİNDE MERA!

Kent merkezindeki İzmir Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Konak Kaymakamlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi devlet kurumlarına sadece 500 metrelik mesafede yer alan, ve yine aynı bölgedeki Anıtlar Kurulu’na ait hizmet binasının gözü önünde bulunan tarihi yapılardan geriye sadece duvarları kaldı. Yarattığı mağduriyet nedeniyle sıkça tartışma konusu olan tünel projesinin olumsuz etkilediği semtin eski tarihi sokakları şimdi küçükbaş hayvanların otladığı mera halini aldı. Korumaya alınan ancak korunacak hali kalmayan yapılar da koyun ve keçi ağılına döndü. Hayvan damına dönen tecilli yapıların hali büyük bir tepki toplarken, vatandaşlar ve semt sakinleri “Kamulaştırılan ve devlete ait olan yapılar böyle ilgisiz bırakılır m? Üstelik bunlar tarihi yapı. Tescilli, korunması gereken evlere böyle mi sahip çıkılacakt? Böyle tarihe saygı mı olur'” diyerek yetkililere seslendi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası