Ege Postası
Geri

İzmir'de mülteci paneli

İZMİR'de, mülteciler konusunda çalışma ve araştırma yapan bilim insanları ile çeşitli derneklerin temsilcileri, mülteciler panelinde bir araya geldi.
İzmir'de mülteci paneli
Haberler / İzmir
6 Mayıs 2016 Cuma 18:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Suriye'de yaşanan iç savaştan sonra ölümden kaçan binlerce mülteci, Avrupa ülkelerine gidebilmek için İzmir'e geldi. Günlerce barındıklarını İzmir'de, mültecilere yönelik kurulan dernek ve sivil toplum kuruluşlarınca, önemli çalışmalar hayata geçirildi. İzmir'de son olarak, mülteciler konusunda çalışma ve araştırma yapan bilim insanları ile çeşitli derneklerin temsilcileri, mülteciler panelinde bir araya geldi. İzmir Mimarlık Merkezi'nde düzenlenen panelde, “Türkiye'de uluslararası göçü ve mülteci sorununu anlamak", “Zorunlu göçün mekansal boyutu, mülteci deneyimi ışığında uydu şehir uygulaması", “Sınırlardan önce insan hayatı, Türkiye'de mültecilerin insan hakları ve ihlaller", “Uluslararası göç ve devletin rolü", “İltica hakkına ulaşmakta sivil toplum desteği", “Türkiye'de mültecilik ve uygulamalar" konularında konuşmalar yapıldı. Doç Dr. Erdem Erten ve Dr. Can Gündüz'ün moderatörlüğünü yaptığı iki oturum halinde gerçekleştirilen panelde, Yard. Doç. Dr. Özge Biner, Volkan Görendağ, Araş. Gör. Cansu Akbaş Demirel, Esra Şimşir, Muhammed Salih ve Prof Dr. Cem Terzi, birer konuşma yaptı.

Konuşmacılardan Cem Terzi, başkanlığını yaptığı Halkların Köprüsü Derneği ile çalışmalarını anlatıp “Dernek olarak 500'den fazla sahada çalışan gönüllümüz var. Farklı bir şeyi denemeye çalışıyoruz. Başka gruplara esin kaynağı olabiliriz. Biz Mülteci derneği değiliz. Haklar arasında eşitlik bulmak amacıyla kurduk derneği. Kendimizi, STK olarak değil dayanışma grubu olarak değerlendiriyoruz. Siyasetten uzak durmuyoruz. Har farklı siyasi görüşten insanla çalışıyoruz. Kimseyi değiştirmeye çalışmıyoruz. Kimsenin bize değiştirmesine izin vermiyoruz. İki yıl içinde 100 bin mülteci insanla İzmir bölgesinde konuştuk yada dokunduk. AB ve BM'ye hiçbir proje hazırlamıyoruz. Gönüllü çalışıyoruz. Devletten yada devletlerden uluslararası kuruluşlardan maddi yardım kabul etmiyoruz ama onlarla işbirliği yapıyoruz. Bu nedenle bağımsız kalıyoruz ve sorgulayıcı kalıyoruz. Üye aidatımız 10 TL bugüne kadar yaptıklarımızı 10 TL ile yaptık. En güçlü yönlerimizden birisi sağlıkçılar var aramızda. 100'e yakını sağlıkçı var sahada" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası