Ege Postası
Geri

İzmir'de okullara imam ve vaiz görevlendirilmesine tepkiler dinmiyor!

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) İzmir İl Başkanlığı, İzmir'de okullara imam ile vaiz görevlendirilmesine tepki gösterdi. AES İzmir İl Başkanı Adnan Sarısayın, “Öğretmenlerimize güvenin okullarımızda öğretmenden başkasının borusunu öttürmeyin. Atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen adayı gençlerimiz var, bu proje kapsamında onları atayarak bir yaramızı kapatın” dedi.
İzmir'de okullara imam ve vaiz görevlendirilmesine tepkiler dinmiyor!
Haberler / İzmir
8 Haziran 2023 Perşembe 12:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir’de okullara imam ve vaiz görevlendirilmesine bir tepki de Anadolu Eğitim Sendikası’ndan geldi. AES İzmir İl Başkanı Adnan Sarısayın, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi kapsamında İzmir de 842 okula müftülüklerce personel görevlendirilmesini büyük bir yanlış olarak görüyoruz. Değerler eğitimini öğretmenlerimiz yapamıyor mu? Türk milli eğitiminin amaçlarından habersiz pedagojik formasyonu olmayan kişileri okula sokarak kime hizmet ediyorsunuz? Öğretmene mi güvenmiyorsunuz? FETÖ melanetinden gerekli dersi çıkarmadınız mı? Başta MEB olmak üzere, tüm sorumluları buradan uyarıyoruz: Kendinize gelin, öğretmenlerimize güvenin okullarımızda öğretmenden başkasının borusunu öttürmeyin. Atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen adayı gençlerimiz var, bu proje kapsamında onları atayarak bir yaramızı kapatın. Bu yanlış uygulama öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi huzursuz etmiştir. Bize ulaşan veliler çocuklarının bu proje kapsamında faaliyetlere katılmasına razı olmadıklarını, okullara itiraz dilekçesi vereceklerini söylemektedirler. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz, sendika olarak değerler eğitimine ‘evet’ diyoruz, çevresine, değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmeye ‘evet’ diyoruz. Ancak bu eğitimi öğretmenler, biz vermeliyiz. Buradan MEB’e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Yeterli beslenemeyen, karnı aç olan çocuklarımızın kafalarını ve gönüllerini eğitemeyiz. Çocuklarımızın karınlarını, kafalarını ve gönüllerini güzelce dolduralım. Değerler eğitimiyle gönüllerini beslerken, çağdaş bilgilerle kafalarını dolduralım, okulda akşama kadar aç aç durmasın diye ücretsiz yemek vererek karınlarını doyuralım.”

 

 

 

İzmir’deki okullarda imam ve vaiz görevlendirilmesine veli derneklerinden tepki!
 

 

 

İzmir'de okullara imam ve vaiz görevlendirilmesine tepkiler sürüyor
 

 

 

 

İzmir’deki 842 okula imam ve vaiz görevlendirildi: Anayasaya aykırı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası