Ege Postası
Geri

İzmir'de paralel yapı operasyonu

İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda, örgütün adliye yapılanmasında olduğu iddia edilen 18 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda gözaltı var
İzmir'de paralel yapı operasyonu
Haberler / 3. Sayfa
9 Haziran 2016 Perşembe 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir merkezli toplam 4 ilde, polis tarafından 'Paralel yapı' iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda, 18 kişi gözaltına alındı. Süphelilerin Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları adliye ve cezaevlerinde görev yaptıkları belirtildi. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, 'Paralel yapı' iddialarına yönelik bugün sabah saatlerinde İzmir, Manisa, Trabzon ve Uşak'ta eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının, İzmir, Karşıyaka ve Menemen adliyelerinde, Aliağa Şakran Cezaevi ile Foça Açık Cezaevi'nde, zabıt katibi ve infaz koruma memuru olarak görev yaptıkları bildirildi. Operasyonun, 'FETÖ/PDY'nin adliye yapılanmasına yönelik düzenlendiği, gözaltına alınan şüphelilerin 2012 yılında yapılan mübaşir, zabıt katibi ve infaz koruma memuru sınavlarında soruları önceden temin edip, 'FETÖ/PDY' üyelerine verdikleri, bu sorularla sınavları kazanan ve halen görevde olan zanlıların ise 'Paralel yapı' iddialarına yönelik düzenlenen operasyonları önceden örgüt üyelerine bildirdikleri ileri sürüldü.

GÖZALTI SAYISI 18 OLDU
İzmir merkezli toplam 4 ilde, polis tarafından 'paralel yapı' iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan kişi sayısı 18'e çıktı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, "2012 yılı Şubat ve Mart aylarında bazı adliyelerde yapılan zabıt katipliği ve infaz ve koruma memurluğu alımlarında sözlü sınavda sorulacak soruların, FETÖ/PDY terör örgütü üyelerince sızdırılarak kendi yandaşlarına önceden verilmesi, şüphelilerden biri tarafından örgüte para toplandığı iddiaları ve bu yönde somut delillere ulaşılması üzerine 18 kişi gözaltına alınmış, sorgusu tamamlanan bir şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığımızca serbest bırakılmış, diğer şüphelilerin sorgulaması devam etmektedir. Konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir" denildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası