Ege Postası
Geri

İzmir'de sahte para operasyonu

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, polis tarafından düzenlenen operasyonda çok miktarda sahte banknot ile bunları basmakta kullanılan malzemeler ele geçirilirken, iki kişi gözaltına alındı.
İzmir'de sahte para operasyonu
Haberler / İzmir
31 Mayıs 2016 Salı 13:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova ilçesinde C.Y. (37) ile M.Y.'nin (39) evlerinde sahte para bastıkları bilgisi üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Şüphelilerin evinde yapılan aramada; toplam 3 bin 51 adet sahte 10 TL,1 sahte 20 TL.,1 sahte 50 TL, 1 sahte 100 Amerikan doları, 4 sahte 100 Türkmenistan Manatı, 3 yazılı ve cirolanmış sahte çek, 1 sahte nüfus cüzdanı, farklı firmalara ait çeşitli faturalar, toplam 83 kimlik ve sürücü belgesi kaplamasında kullanıldığı değerlendirilen PVC plastik madde, 7 dolu fişek, 1 şarjör, toplamda beş sahte para ve belge yapımında kullanıldığı değerlendirilen tarayıcı ve yazıcı, sahte para basımında kullanıldığı değerlendirilen 125x10 santim ebatlarında beyaz renkli kâğıt, rulo halinde basılmış ve basıma hazır para hologramları, para ve kimlik yapımında kalıp ve kaplama işlerinde kullanılan metal levhalar, sahte para ve belge basımında kullanıldığı değerlendirilen 13 adet farklı ebatlarda, içerisinde kimyasal maddelerin bulunduğu plastik şişeler, tarihi eser olabileceği değerlendirilen 1 küçük testi ve 5 parça obje, 3 uyuşturucu hap ile 2 dizüstü bilgisayar ele geçirildi. Olayla ilgili olarak C.Y. ve M.Y. yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılardan M.Y.'nin 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı tespit edildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen zanlılardan C.Y. ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığından serbest kaldı, M.Y. ise tutuklandı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası