Ege Postası
Geri

İzmir'den Prizren'e pedal çecirecekler

İZMİR'de 8 yıldır pedal çeviren Perşembe Akşamı Bisikletçileri, 15 Ağustos Cumartesi günü kardeş Prizren Perşembe Akşamı Bisikletçileri'nin uluslararası bisiklet festivaline konuk olacak.
İzmir'den Prizren'e pedal çecirecekler
Haberler / İzmir
12 Ağustos 2015 Çarşamba 10:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Perşembe akşamı bisiklete binme düşüncesi, İzmir'de zaten mesleği de bisikletle oldukça içli dışlı olan, Manisa Bisiklet İl Temsilcisi Muhlis Dilmaç'ın hafta sonları yapılan turlarla yetinmeyip bisikleti insanlara sevdirme düşüncesini misyon edinerek 18 Ekim 2007 tarihinde tek başına İzmir Göztepe sahil yolunda turlamasıyla başladı. Hafta sonu birlikte turladığı dostları da hemen ardından ona katıldı. Amaç bisikleti insanlara sevdirmek ve bisiklet dostlarını daha çok kaynaştırmaktı. Başlangıçta sadece üç beş bisiklet sevdalısının başladığı bu tur, şimdilerde 50-100 kişiyi buluyor. 

Perşembe Akşamı Bisikletçileri artık sadece İzmir'de değil Türkiye'de çoğalıyor. Yaklaşık 45 il ve ilçede perşembe akşamları bisiklete biniliyor. Perşembe Akşamı Bisikletçileri, bir yandan sayıları artarken, diğer taarftan halde yurt dışından aldığı haberle de gururlandı. Çünkü Perşembe Akşamı Bisikletçileri artık Türkiye sınırlarını aştı, Kosova Prizren'de de aynı gün ve aynı saatte hareket etmeye başladı. Prizren; bir yılı aşkın süredir başlayan bu harekete İzmir'deki Perşembe Akşamı Bisikletçileri'ni davet etti. 15 Ağustos Cumartesi günü kardeş Prizren Perşembe Akşamı Bisikletçileri'nin uluslararası bisiklet festivaline konuk olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası