Ege Postası
Geri

İzmir'in Çernobili Meclis gündeminde: Özlale'den bakanlığa uyarı

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ümit Özlale, Gaziemir'in Emrez Mahallesi'nde normal değerinin tam 7 bin 291 bin katı radyasyon olduğuna dikkat çekmek için alana gitti. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a sorular yönelten Özlale açıklamasında, "Şehrin tam ortasında zehir kusan bir arazi. Bölgede engelli bebek doğum oranları ve kansere bağlı ölümler yıllar geçtikçe artıyor" dedi.
İzmir'in Çernobili Meclis gündeminde: Özlale'den bakanlığa uyarı
Haberler / Politika
5 Ekim 2023 Perşembe 15:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ümit Özlale, Gaziemir Emrez Mahallesi'nde normal değerin tam 7 bin 291 katı radyasyon ölçüldüğüne dikkat çekmek için alana gitti. Emrez Mahallesi'nde açıklamalarda bulunan Ümit Özlale, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a soru önergesi vererek harekete geçmeleri konusunda uyarılarda bulundu. 

Özlale'nin İzmir'in Çernobil'i için yaptığı açıklama şu şekilde;

"Gaziemir’in Emrez Mahallesi’nde normal değerin tam 7 bin 291 katı radyasyon ölçüldü. Neden biliyor musunuz? Burada 1940’lı yıllardan 2010 yılına kadar faaliyet gösteren bir kurşun fabrikası, zehirli atıkları bertaraf etmek yerine toprağa gömmüş de ondan. Şehrin tam ortasında zehir kusan bir arazi. Bölgede engelli bebek doğum oranları ve kansere bağlı ölümler yıllar geçtikçe artıyor. Yıllar önce kapanan bir fabrikanın nükleer atıklarını bile temizlemeyen (temizlemeyi bilmeyen) bu zihniyet, enerji üretmek için bir de nükleer santral açacaksa vay halimize! Hem Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki’ye hem de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a durumun vahametini hatırlatmak için sorularımı yönelttim, bir gün bile kaybetmeden acilen harekete geçmeleri konusunda kendilerini uyardım." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası