Ege Postası
Geri

İzmir'in dört ilçesinde FETÖ operasyonu

İzmir'in Ödemiş, Çeşme, Seferihisar ve Bergama ilçelerinde FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne yönelik yapılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, 11 kişi tutuklandı. Çeşme'de bir dernek ve bir öğrenci yurdu kapatılırken, Seferihisar'da bir derneğe bakın yapıldı. İzmir'de FETÖ operasyonu tam gaz sürüyor!
İzmir'in dört ilçesinde FETÖ operasyonu
Haberler / İzmir
2 Ağustos 2016 Salı 09:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ödemiş'te geçen Çarşamba günü FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden Ş.G., İ.B., C.U., C.U., B.Ş., M.G., B.B., M.D., M.A., M.B. ve A.S, isimli 11 kişi sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Şüphelilerden İ.A., H.S.D., O.T., Ö.D. ve A.N. adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılırken L.C., E.S.D. ve R.C.P., serbest bırakıldı. Tutuklulardan bazıları cezaevi aracına bindirilirken "Zafer bizim" diye bağırdı.

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, FETÖ/PDY Terör Örgütü ve mensuplarına yönelik çalışmaların devam edeceğini belirterek, "Kökleri kazınıncaya kadar operasyonlar devam edecektir. 15 Temmuz'da Ankara Gölbaşı Özel Harekat Dairesi'ne yapılan hain saldırı sonucu şehit düşen polislerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun" dedi.

ÇEŞME'DE FETÖ OPERASYONUNA 12 GÖZALTI

İZMİR'in Çeşme ilçesinde, darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 12 kişi gözaltına alınırken, bir öğrenci yurdu ile bir dernek kapatıldı.

Çeşme'de, bugün saat 05.30'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 15 ayrı adrese operasyon düzenleyen polis ekipleri, arama yaptı. Aramalarda, bilgisayarlara ve bazı dökümanlara el konuldu., Yapılan operasyonda aralarında eczacı, lokantacı ve market işletmecilerinin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alınarak Çeşme Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Çok sayıda polisin katıldığı operasyonda Özel Menba Hacı Vafir Ertan Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve Yarımada Yeşeren Ümitler Derneği de kapatılarak faaliyetten men edildi.

Erkek öğrenci yurdunun tabelasının sökülüp, kapı camına 'Kapalıyız' yazılı yapıştırılması dikkati çekti.

Gözaltına alınan 12 kişinin Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. 

SEFERİHİSAR'DA DERNEĞE BASKIN: 20 GÖZALTI

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, "FETÖ" bağlantısının tespit edildiği belirtilen bir derneğe üye 20 kişi, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, "FETÖ"yle bağlantısı tespit edilen Ürkmez Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin üyelerine yönelik geçen cumartesi günü jandarma ekiplerince operasyon düzenlendi. 23 ayrı adrese eş zamanlı yapılan baskında 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde çok sayıda yasak yayın ve doküman ele geçirildiği belirtildi. Olayla ilgili 3 kişinin daha arandığı belirtildi. 

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda harekete geçen polis, FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne yönelik düzenlediği operasyonda, örgütle bağlantısı bulunduğu değerlendirilen Seferihisar İş Adamları ve Eğitim Gönüllüleri Derneği üyeleri A.D. (51), A.K. (54), M.Ö. (62) ve A.A.'yı (58) gözaltına aldı, Ö.T. (63) ve K.Ü.'nün (43) ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan A.K. tutuksuz yargılanmak üzere, M.Ö. ve A.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, A.D. ise tutuklandı.

BERGAMA'DA 55 KAMU PERSONELİ AÇIĞA ALINDI

İzmir’in Bergama ilçesinde, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında bir okul ve öğrenci yurdu kapanırken, aralarında öğretmen ve doktorlarında bulunduğu 55 personel açığa alındı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası tüm yurtta yapılan operasyonlar Bergama’da da sürdürülüyor. Bu kapsamda, örgüte yakın olduğu iddia edilen Özel Bakırçay İlköğretim Okulu, Ali İpek Erkek Öğrenci Yurdu ve Hatice Birol Kız Öğrenci Yurdu mallarına el konularak kapatıldı. Edinilen bilgiye göre kapatılan yurtların, Kredi Yurtlar Kurumu’na devredileceği bildirildi.

Doktorlar, öğretmenler açığa alındı
Öte yandan, soruşturmalar kapsamında ilçede çeşitli okullarda görevli 44 öğretmen de açığa alındı. Dr. Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi’nde ise iki doktor ve üç hemşirenin, Sağlık Grup Başkanlığı’nda ise altı çalışanın açığa alındığı belirtildi. (DHA/İHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası