Ege Postası
Geri

İzmir'in köklü okulunda kriz

Salih İşgören İlkokulu ile Konak Bilim Sanat Merkezi'nin yer değiştirme işlemi, mahkemenin kararına rağmen gerçekleşti. Seminer için okula gelen öğretmenler kapıda kaldı. Salih İşgören velileri kapıda nöbet tutmaya başlarken, gözyaşı sel oldu. Öğretmenler de öğrenciler de ortada kaldı
İzmir'in köklü okulunda kriz
Haberler / İzmir
2 Eylül 2016 Cuma 15:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aldığı Konak Salih İşgören İlkokulu ile Konak Bilim ve Sanat Merkezi'nin yer değiştirme işlemine idare mahkemesinden yürütmeyi durdurma çıktı. Ancak velilerin sevinçle karşıladığı karara rağmen İl Mili Eğitim Müdürlüğü her iki eğitim kurumunun da eşyalarını, yer değiştirdi. 1 Eylül'de başlayan seminer dönemi için okul binasına gelen Salih İşgören İlkokulu öğretmenleri kapıda kaldı. Veliler şimdi her gün okulun önüne gelerek nöbet tutuyor.

Alsancak'ta bulunan Melih Özakat İlkokulu'nda B. Blok, 3. katta bulunan Konak Bilim ve Sanat Merkezi'nin, Salih İşgören İlkokulu binasına taşınmasına, Salih İşgören İlkokulu'nun da Konak BİLSEM'in boşalttığı binaya taşınması yönündeki kararına her iki okulun velileri tepki göstermiş, kararı yargıya taşımıştı. İzmir 6. İdare Mahkemesi'nde görülen dosyada, mahkeme heyeti, telefasi güç zararları engellemek için yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Öte yandan, yargı süreci devam ederken, İl Mili Eğitim Müdürlüğü her iki eğitim kurumunun da eşyalarını, yer değiştirdi. Okulun, yaz tatili öncesi kapatıldığını belirten okulun rehber öğretmeni olan Eğitim İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bülent Turan, " Veliler bu konuyla ilgili 6. İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma davası açtı ve yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Maalesef sanki bu karar yokmuş gibi bir işlem yapıldı. Salih İşgören İlkokulu sistemde gözüküyor ancak fiziki olarak gözükmüyor, dışarıdaki tabela bilim sanat içerdeki tabela Salih İşgören İlkokulu. Ne müdürü var ne müdür yardımcısı var ne de devir teslim işlemleri yapılmıştır." dedi. 


"ÖĞRETMENLER ARAFTA KALMIŞ GİBİ"
Öğretmenlerin nerede seminer yapacağının belli olmadığını belirten Turan, "Öğretmen arkadaşlarımız 1 Eylül tarihinde seminer yapmak için geldi. Ancak ne seminer yapacak yer ne de imza atılacak evrak var. Hiç bir yetkili bunun altına imza atmak istemiyor. Öğretmen arkadaşlarımız ortada kalmış durumda. 19 Eylül'de okullar açılacak. Öğretmenler ne olacak, öğrenciler ne olaca? Öğretmenler Araf'ta kalmış gibi. Hiç bir yetkili de mahkeme kararı var diye sorumluluk alamıyor. Mahkeme kararlarını, hukuku uygulamalarını talep ediyoruz" diye konuştu. 

200 ÖĞRENCİ AÇIKTA, 6 ÖĞRETMEN NORM DIŞI
Yürütmeyi durdurma davasını açan 5 veliden biri olduğunu belirten Ecem Canıdar, " Dava neticesinde olumlu sonuç aldık. Bize fiziki yeterlilik olarak gösterdikleri diğer okul bize yetmemekte. Yetebilen koşullar olsaydı eğer 6 öğretmenimiz norm dışı kalmazdı. Bizim kendi sınıf öğretmenimiz sınıfı olduğu halde norm dışı. Verilen bir yürütme durdurma kararının olmasına rağmen makamların bunu uygulamamaları bizim için çok üzücü. Biz isterdik ki hemen karar uygulansın iki taraf da mağdur olmasın. Onların binaları yetmezse karşı binayı dönüşümlü olarak kullanabiliyorlar. Fakat burada yaklaşık 50 kadar öğrencinin Melek Özakat İlkokulu'na kaydı yapıldı 200 küsur öğrenci açıkta. 200 öğrenci şuan hangi okula gideceğini bilmiyor. 6 öğretmen norm dışı. Bu tamamen bir mağduriyettir, bir taraf sevindirilirken diğer taraf mağdur edilemez. Burası hukuk ülkesi kararların biran evvel uygulanması gerekli. Aynı zamanda savcılığa da suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu. 

Alsancak Konak'ta bulunan Melih Özakat İlkokulu Binası B. Blok, 3. katta bulunan Konak Bilim ve Sanat Merkezi'nin, Salih İşgören İlkokulu binasına taşınmasına, Salih İşgören İlkokulu'nun da Konak BİLSEM'in boşalttığı binaya taşınması kararına her iki okulun velileri tepki göstermiş, kararı yargıya taşımıştı. İzmir 6. İdare Mahkemesi'nde görülen dosyada, mahkeme heyeti, telefasi güç zararları engellemek için yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Öte yandan, yargı süreci devam ederken, İl Mili Eğitim Müdürlüğü her iki eğitim kurumunun da eşyalarını, yer değiştirdi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası