Ege Postası
Geri

Serap'ı öldüren kamyonetin sürücüsüne dava

İzmir'de, askeri casusluk adıyla bilinen 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında 10 ay tutuklu kalıp, yargılama sonunda beraat eden Serap Alagöz Türkekul, kaza yapan eşine yardım etmek isterken, bir kamyonetin çarpmasıyla yaşamını yitirdi.
Serap'ı öldüren kamyonetin sürücüsüne dava
Haberler / İzmir
2 Eylül 2016 Cuma 13:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Beraat ettikten sonra evlenip yeni bir hayat kuran Türkekul'un ölümüne neden olan sürücü İ.Ç., 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

Geçen 30 Mayıs'ta, İzmir - Çeşme Otoyolu, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi karşısında meydana gelen trafik kazasında, otomobil kullanan 38 yaşındaki Serap Alagöz Türkekul, önünde motosikleti kullanan eşi Yiğitcan Türkekul'un kaza yapması üzerine yardım etmek için emniyet şeridinde durdu. Bariyerlerin hemen yanında duran eşinin yanına koşan Serap Alagöz Türkekul'a, bu sırada yoldan çeken manav kamyoneti çarptı. Önde duran otomobille kamyonet arasında sıkışan Türkekul, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyata alındı. 8 saat yaşam mücadelesi veren Serap Alagöz Türkekul, hayatını kaybetti. Kazadan sonra gözaltına alınan kamyonet sürücüsü İ.Ç. tutuklandı.

10 AY TUTUKLU KALDI
Kazanın ardından, Serap Alagöz Türkekul'un yaşamının ayrıntıları da ortaya çıktı. Türkekul'un, aralarında üst düzey muvazzaf askerlerin de bulunduğu 356 sanıklı, İzmir'deki 'askeri casusluk' adıyla bilinen davada, 10 ay tutuklu kaldığı anlaşıldı. Tahliye olduktan sonra mutluluk hayalleri kuran Serap Alagöz Türkekul'un, ilk olarak 1.5 yıl önce Yiğitcan Türkekul ile ikinci evliliğini yaptığı, geçen şubat ayında, yargılandığı davada diğer sanıklarla birlikte beraat ettiği ve büyük sevinç yaşadığı belirtildi. Beraat kararının ardından, ilk kızından 20 yıl sonra tekrar hamile kalan Serap Alagöz Türkekul, düşük yaptı. 

TAKSİRLE ÖLÜME SEBEBİYET VERMEKTEN DAVA AÇILDI

Kazayla ilgili süren soruşturma kapsamında ise savcı iddianameyi hazırladı. İddianame ile, kamyonet sürücüsü İ.Ç. hakkında, 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuklu sanık İ.Ç.'nin İzmir 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, yargılanmasına başlandı.

CEBİNDEN UYUŞTURUCU ÇIKMIŞ
Bu arada kazadan sonra gözaltına alınan İ.Ç.'yle ilgili duruşmada önemli bir bilgi de ortaya çıktı. Gözaltına alındığı sırada İ.Ç.'nin pantolonunun çakmak cebi olarak bilinen bölümünde uyuşturucu madde bulunduğu öğrenildi. Serap Alagöz Türkekul'ün ailesinin avukatı Burcu Ünlü, "Sürücü duruşmada, kazadan sonra hastaneye gittiğini, uyuşturucu kullanmadığını ileri sürdü. Biz, kaza anında madde kullandığını düşündüğümüz için bunun araştırılmasını istedik. Zaten kendisini de normal yaşamında uyuşturucu kullandığını söylüyor, ancak kaza anında uyuşturucu almadığını öne sürdü. Yargılamayı yapan hakim, dosyayı Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Kusur durumu ve kazayla ilgili diğer araştırmalar yeniden yapılacak" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası