Ege Postası
Geri

Psikologlar savaş, çatışma ve şiddedi tartışacak

TÜRK Psikologlar Derneği (TPD) İzmir Şube Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Deniz Özer Eryılmaz, 19. Ulusal Psikoloji Kongresi 5-7 Eylül 2016 tarihleri arasında İzmir Tepekule Kongre Merkezi'nde yapılacağını söyledi. 
Psikologlar savaş, çatışma ve şiddedi tartışacak
Haberler / İzmir
2 Eylül 2016 Cuma 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İki yılda bir üniversiteler ve Türk Psikologlar Derneği işbirliği ile yapılan ulusal kongrede psikologlar, psikoloji alanında yaptığı araştırma ve çalışmalar paylaşarak, psikoloji dünyasını ilgilendiren gelişmeleri tartışıyor, güncel toplumsal sorunlar psikolojinin ışığında değerlendiriliyor. Eryılmaz, savaş, çatışma, şiddet, göç, uyum, travma, toplumsal cinsiyet, gibi güncel konular da konferans ve panellerde ele alınacağını, sorunların şiddetsiz, demokratik, barışçıl ve uzlaşma kültürü ile çözümüne psikoloji biliminin katkılarının tartışılacağını ifade etti. Eryımaz, kongre hakkında şu bilgileri verdi: 

"Türkiye'den ve Avrupa'dan, alanında uzman bilim insanların konuşmacı olarak davet edildiği, tematik panellerin planlandığı, farklı uzmanlık alanlarında çalışma gruplarının yer bulacağı, aynı zamanda Türk Psikologlar Derneğinin 40. yılını kutlayacağımız ve VII. Genç Psikologlar ve Psikoloji Öğrencileri Araştırma Ödülleri Yarışmasının ödül törenini gerçekleştirileceği kongreye 1300 psikolog meslektaşımız kayıt yapmıştır. 5 Eylül 2016 Pazartesi günü saat: 09.30 da açılış töreni ile başlayacak olan kongremizin, açılış konferansında, Dünyada Kültürlerarası psikoloji çalışmaları ile tanınan , sosyal psikolojinin kurucularından ve uluslararası psikoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan değerli hocamız Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, 'barışa bireyden başlamak, 40 yılda psikolojinin rolü' başlıklı konferansı ile bizimle olacak. 19. Ulusal Psikoloji kongresine yoğun ilgi gösteren meslektaşlarımız sözel bildiri, poster sunumu ve çalışma grubu çalışmaları ile kongremize olağanüstü zenginlik ve derinlik katmışlardır. Üç gün sürecek olan kongremizde meslektaşlarımız beş ana salonda çalışmalarını sürdürecektir. Kongremizde 245 sözel bildiri, poster sunumunun yanında 9 çalıştay, 13 panel ve konferans yer alacak."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası