Ege Postası
Geri

Küp şekerden Artemis Tapınağı

İzmir'de mimarlık fakültesi öğrencilerine yığma yapıları anlatmak isteyen akademisyenin 36 bin küp şekerle yaptığı dünyanın yedi harikasından Artemis Tapınağı, İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) büyük ilgi gördü. Akademisyen, şimdi öğrencileriyle şekerden Anıtkabir'i yerinde yapmaya hazırlanıyor.
Küp şekerden Artemis Tapınağı
Haberler / İzmir
2 Eylül 2016 Cuma 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kutluğ Savaşır, ikinci sınıf öğrencilerine yığma yapıları anlatmak için küp şekeri kullandı. Öğrenciler, 36 bin küp şeker ile İzmir'in tarihi Saat Kulesi'nin, Efes'teki Artemis Tapınağı'nın ve İngiltere'deki Big Ben Saat Kulesi'nin 1/100 ölçekteki birebir maketlerini yaptı. Yrd. Doç. Dr. Savaşır ve öğrencileri, bu yılki teması 'İnovasyon' olan İEF'te stantta kurdukları atölye ile küp şekerle nasıl maket yaptıklarını gösterdi. Savaşır, "Öğrencilerime yığma yapıları anlatırken teknik ve kitap eğitiminin dışına çıkmak istedim. Bir malzeme ile yığma yapıları görsel olarak anlatmayı düşünürken önce şeker hamurunu denedim ama elin kiri hamura geçtiği için olmadı. Sonra hamuru bıraktım maliyeti de düşük olan küp şekeri denedim. Küp şekeri yapıştırabilmek için birkaç yapışkan denedik, poligomdan sonuç aldık. Şekeri yontarak da keskinliğini alıyoruz, öğrenciler bu yöntemle yığma yapıları çok iyi öğrendi" dedi. 

Stantta LED ile aydınlatılan maketler büyük ilgi görürken özellikle çocuklar ve gençler şekeri ellemekten kendilerini alamadı. Ancak öğrenciler vatandaşlar şekeri ellememeleri konusunda uyarıldı. Beyaz ve esmer küp şekerle yapılan Artemis Tapınağı'nı ilgiyle izleyen ziyaretçiler, yanında selfie çekti. Yrd. Doç. Dr. Kutluğ Savaşır, öğrencileri ile birlikte Anıtkabir'in küp şekerden maketini yerinde yapmak için izin aldıklarını ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonrası güvenlik nedeniyle iznin iptal edildiğini, ilerleyen zamanda Anıtkabir'i de küp şekerle yapacaklarını söyledi. Elif DEMİRCİ (DHA)


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası