Ege Postası
Geri

Dikili 'barış' istiyor

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Atatürk Meydanı’nda bir etkinlik düzenleyerek basın açıklamasında bulundu.
Dikili 'barış' istiyor
Haberler / İzmir
2 Eylül 2016 Cuma 12:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yapılan etkinliğe Dikili Kadın Platformu ile Dikili Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin yanı sıra Dikili’nin eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ile bir önceki dönem meclis üyesi Hüseyin Çelik’te destek verdi.

VEDAT TÜRKALİ UNUTULMADI

Basın açıklaması için Atatürk Meydanı’nda toplanan grup tarafından “Savaşa karşı barışı savunacağız”, “Savaşa hayır, Dikili Barış istiyor”, “Biz kadınlar barıştan vazgeçmiyoruz, barış istiyoruz” yazılı pankartlar açıldı. Ayrıca ‘Aslı Erdoğan içerdeyse, hiç birimiz dışarıda değiliz’, ‘Güle güle koca çınar Vedat Türkali’, ‘Ölüm değil çözüm, savaş değil müzakere’ yazılı dövizler taşındı. Açıklama öncesi 97 yaşında hayatını kaybeden Türk Edebiyatının usta ismi Vedat Türkali de anıldı. 

BARIŞIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İHTİYACIMIZ VAR

Yapılan açıklamada; “Dikili Demokrasi Güçleri adına bugün meydandayız. Bugün 1 Eylül! Bugün Dünya Barış Günü, Ama ne yazık ki dünyamızda barış hüküm sürmüyor. Ne yazık ki bugün barış kazanılacak bir hedef olarak duruyor. Emperyalist küresel güçler, kendi çıkarları için her şeyi ateşe veriyor. Irak’ta 1 milyonu aşkın insanın ölmesi, Suriye’de beş yüz bine yakın insanın ölmesi de yetmiyor. Her gün ateşe benzin döküyorlar” denildi. Açıklamada ayrıca; “Ülkemizin geleceğine sahip çıkmak, demokrasiyi, laikliği, bağımsızlığı, barışı, eşitliği, özgürlüğü, adaleti savunmak ve gerçek kılmak için alanlardayız. Ülkemizin dört bir yanında darbeleri ve savaşı durdurmak, OHAL’i kaldırmak için sesimizi yükseltiyoruz. Tüm yurttaşlarımızı ‘Barış’ için ses vermeye çağırıyoruz. Kirli hesaplara kurban edilecek tek bir canımız bile yok. Barışın iyileştirici gücüne hepimizin ihtiyacı var. Yaşasın 1 Eylül Dünya Barış Günü” ifadelerine yer verildi. 

Basın açıklaması için alanda toplananlar daha sonra oturma eylemi yaptılar. Eylemde ‘Barış hemen şimdi’, ‘Savaş değil barış istiyoruz’, ‘Dikili barış istiyor’ gibi sloganlar da atıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası