Ege Postası
Geri

İzmir'in su sorununu çözecek projede sona doğru

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’in 2040 yılına kadar ki içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi’nde son aşamaya gelindi.
İzmir'in su sorununu çözecek projede sona doğru
Haberler / İzmir
8 Haziran 2016 Çarşamba 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aralıksız devam eden çalışmalar neticesinde İçmesuyu İsale Hattı’nın 3. Kısım inşaatında sona yaklaşıldı.

Yılda 59 Milyon Metreküp Su Temin Edilecek

Proje kapsamında Gördes Çayı üzerinde inşa edilerek 2009 yılında işletmeye alınan Gördes Barajı’nda 450 milyon metreküp su depolanacak ve şehre yılda 59 milyon metreküp içmesuyu temin edilecek.

DSİ ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki mutabakata göre İçmesuyu İsale Hattı ile İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilmesine karar verilmiş  olmasına rağmen işin aciliyeti sebebiyle isale hattı DSİ  tarafından inşa ediliyor.

Merhale hattının 17 km’lik 3. Kısmının inşaatında şu an itibariyle yüzde 93 fiziki gerçekleşme sağlandı.  Hattın 35 km uzunluğundaki 1.Kısmı 10.10.2010’da,  65 km’lik 2. Kısmı da 11.12.2013’te tamamlanarak hizmete açıldı.

Dağıtım Deposu ve Tünel İnşaatı Bitirildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kavaklıdere İçmesuyu Arıtma Tesisi’nden alınacak suyu Bornova ve Buca depolarına iletecek olan “İzmir İçmesuyu İsale Hattı 3. Kısım Projesi’nde 3 metre çapında 1.900 metre tünel ve 20 bin metreküp kapasiteli Bornova Dağıtım Deposu’nu inşa ettiklerini belirtti.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca “Şu an itibariyle dağıtım deposu, tünel inşaatı bitirildi, 16 bin 500 metre iletim hattı borusu döşendi ve sanat yapılarına ait imalatların yüzde 70’i tamamlandı. Bu yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz proje ile 1 milyon 500 bin kişiye ilave içmesuyu temin edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası