Ege Postası
Geri

Yoksula 'askıda pide' kampanyası

İzmir'in Basmane semti, Suriyeli mültecilerin göçüyle daha fazla yoksul insanı barındırırken, binlerce kişi karnını doyurabilmek için hayırseverlere umut bağladı. 
Yoksula 'askıda pide' kampanyası
Haberler / İzmir
8 Haziran 2016 Çarşamba 11:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçtiğimiz aylarda kentte yoksulların merkezi haline gelen Basmane semtindeki tarihi Basmane Fırını 'askıda ekmek kampanyası' düzenledi ve toplam 22 bin 636 ekmek bağışlandı. Çoğunluğu Suriyeli mülteciler bu ekmeklerle karnını doyurdu. Bu kez de aynı fırın Ramazan ayı boyunca 'askıda pide' kampanyası düzenlendi. Fırın işletmecisi Yusuf Demir semtte her gün sadece karnını kuru ekmekle doyuran yüzlerce insan olduğuna dikkat çekerek, "Semtimizde yoksulların sayısı göçlerle birlikte her geçen gün artıyor.

Askıda ekmek kampanyamız sürekli devam ederken, Ramazan ayı boyuncada pide kampanyası yaptık. Her gün cebinde parası olmayanlar fırına gelip 'askıda ekmek var mı'' diye soruyor. Ülkesinde iç savaştan kaçıp gelen, fakat günlük bir iş bile bulamayan insanların askıda ekmekten başka karnını doyurma çaresi yok. Şimdi hayırseverlerin bağışlayacağı pideleri askıya koyacağız ve ihtiyaçlılar gelip alacak" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası