Ege Postası
Geri

İzmir'in yeni cazibe merkezi olacak

Karabağlar Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzundere'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını taçlandıracak bir projenin altına imza atacak. Yapılacak dev rekreasyon alanında ilçe belediyesi tarafından hizmete açılacak kampüs ile Uzundere İzmir'in yeni cazibe merkezi olacak. Karabağlar'da dönüşümü taçlandıracak proje
İzmir'in yeni cazibe merkezi olacak
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Nisan 2016 Perşembe 10:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Uzundere'de kentsel dönüşüm alanı ilan edilen 32 hektarlık alanda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi tarafından yürütülen ortak çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin bölgeye kaldıraç olması beklenen otel sürprizinin ardından ilçe belediyesi de yapacağı dev spor tesisleri ile Uzundere'nin sosyo-ekonomik açıdan kalkınmasına önemli katkı sağlayacak. 500 bine yaklaşan nüfusu ile İzmir'in en kalabalık ilçesi durumundaki Karabağlar'da sportif anlamda devrim niteliği taşıyan proje için yarın yapım ihalesine çıkılacak.

HEM BÖLGEYE, HEM DE İZMİR'E ÖRNEK TESİS

İlçenin yanı sıra, İzmir'deki amatör kulüplerin de tesis ihtiyacını büyük oranda karşılaması beklenen Uzundere Gençlik Merkezi toplam iki yılda inşa edilecek ve 2018 yılının ilk aylarında tamamlanarak hizmete açılacak. İçinde buz pateni pisti, voleybol ve basketbol sahası, 2 bin seyirci kapasiteli futbol sahası, yarı olimpik yüzme havuzu ve tenis kortunun olacağı tesis yaklaşık 32 dönümlük alana inşa edilecek. Kentsel dönüşüm projesinde rekreasyon alanı olarak belirlenen kısımda hayata geçirilecek bu proje ile hem bölgede yaşayan gençler spora yönlendirilecek, hem de İzmir'de yaşanan tesis sıkıntısına çare bulunacak.

KARABAĞLAR BELEDİYESİ'NDEN UZUNDERE'YE CAN SUYU

Karabağlar'daki 13 amatör spor kulübünün ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen proje kapsamında İzmir'de ikincisi yapılacak buz pisti ile buz sporlarının geliştirilmesi ve kentin ön plana çıkması da planlanıyor. Uzundere'ye can katacak tesis sayesinde gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak spora teşvik edilmesi de sağlanacak.

SELVİTOPU: İZMİR'İN YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Proje hakkında detaylı açıklama yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, spor anlamında iddialı bir çalışmanın altına imza atacaklarını kaydederek, "Yapılacak bu tesis sadece Karabağlar'a değil diğer kulüplere de hizmet verecek. Sadece Karabağlar'a değil, İzmir'in tamamına hizmet verecek bir tesis projesini hayata geçireceğiz. Temel hedefimiz, ilçemizdeki 13 amatör spor kulübün ihtiyaçları doğrultusunda burayı kullanması. Bir diğer hedef de, Karabağlar'da yaşayan halkın buradan faydalanması. Uzundere Gençlik Merkezi yeni bir cazibe merkezi olacak. Karabağlar'da buna benzer başka tesis yok. Burada kentsel dönüşüm de başlıyor, iki proje bütünleşecek ve bölgeye büyük hareketlilik katacak. Tüm spor dallarına hizmet verecek böyle bir tesisimiz yoktu. Mimari olarak da simge bir tesis yaratacağız. Projeyi Büyükşehir Belediyesi ile birlikte geliştirdik ve öneriler doğrultusunda biraz daha büyüttük. İzmir için büyük bir kompleks. Kentsel dönüşüm yapılan alanla bütünleşecek ve birbirini olumlu etkileyecek iki proje. Yakında inşaatına başlayacağız" dedi.

PROJEDE NELER VAR'

Toplam 31 bin 280 metrekarelik alanda yapımına başlanacak olan merkezin 7 bin 793 metrekarelik alanı Gençlik Merkezi, 2 bin 60 metrekarelik alanı futbol sahası tribün, 130 metrekarelik alanı futbol sahası ve 1822 metrekarelik alanı yarı olimpik yüzme havuzu olarak kullanılacak. Alanda ayrıca 165 araçlık park yerinin yanı sıra gençlik merkezinin içinde buz paten pisti, voleybol-basketbol sahası, soyunma odaları, eğitmen odaları, tribün, futbol sahası içinde hakem odaları, ofisler, kurs odaları ve 2 bin kişilik tribün, yarı olimpik havuz içinde ise 5 kulvarlı yüzme havuzu ve soyunma odaları yer alacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası