Ege Postası
Geri

İzmir iş dünyası Başkan Kocaoğlu için birleşti

İzmir İş Dünyası Platformu üyeleri, “İzmir iş dünyası Aziz Kocaoğlu ile buluşuyor” adlı organizasyonda bir araya geldi. Başkan Kocaoğlu, yoğun katılımın olduğu gecede “Verdiğiniz bu destek beni çok onurlandırdı, duygulandırdı” diye konuştu.
İzmir iş dünyası Başkan Kocaoğlu için birleşti
Haberler / Politika
7 Mart 2014 Cuma 13:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aziz Kocaoğlu, Tepekule Kongre Merkezi’nde İzmir İş Dünyası Platformu üyeleri ile bir araya geldi. Gecede platform adına yapılan açıklamada, önümüzdeki yerel seçimlerde laik, demokratik, özgürlükçü ve sosyal hukuk devleti ilkelerini savunan adaylara destek verileceği belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise “Verdiğiniz bu destek beni çok onurlandırdı, duygulandırdı” diye konuştu.
İzmirli işadamlarına Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini ve Türkiye’nin mevcut ekonomik durumunu özetleyen Başkan Kocaoğlu, Türkiye’nin acil olarak üretime dayalı bir ekonomik politikasına geçmesi gerektiğini söyledi.
 
Yüksel rakamlarla konuştu
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir’in iş dünyasının üreten, çalışan ve kazancının vergisini ödeyen insanlardan oluştuğunu hatırlattı. Yüksel şöyle devam etti:
“İzmir son yıllarda üretimini giderek artırmış ve üretim üzerinden ödediği vergiler artmıştır. İzmir vergi ödemede 2011 ve 2012 yıllarında Ankara’yı da geçmiştir. İzmirli işadamlarının vergi ödeme ahlakı açısından da vergi ödeme performansı bakımından İzmir, Tunceli’nin arkasından ikinci sırada. İllere göre kamu yatırımlarına bakarsak Ankara’nın bu kamu yatırımlarından aldığı pay yüzde 17.5’tir. İstanbul’un yüzde 11.8’dir. İzmir’in aldığı pay ise yüzde 4. 41’dir. Yani 37 milyar TL’ye yakın vergi ödüyoruz,  728 milyon 470 bin TL kamu yatırımı alıyoruz. Son 10 yılda koskoca devletin İzmir’e yaptığı yatırım 5.3 milyar TL, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar ise 10 yılda 6.4 milyar TL. Bunlar tamamen devletin yayınladığı rakamlardır. 2012-2013 yılı illerde kişi başına düşen kamu yatırımı Türkiye’de 215 TL, İzmir’de 179 TL” şeklinde konuştu.
 
“Gün birlik olma günü”
Gecede, İzmir İş Dünyası Platformu adına söz alan Salih Özçiftçi ise önümüzdeki yerel seçimlerde laik, demokrat, özgürlükçü ve sosyal hukuk devleti ilkelerini savunan adaylara destek verecekleri vurgusu yapıp ekledi: “Biz laik, demokratik, sanayileşen, üreten, kalkınan bir ülkede; eşitlikçi, özgürlükçü, adil, planlı, sağlıklı, çağdaş bir İzmir’de yaşamak istiyoruz. Bu güne dek bu anlayışa sahip çıkan Sayın İzmir Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyoruz ve başarılar diliyoruz.”  
Adayların belirlenmesi sürecinde bir yarış yaşandığını, bu aşamada kırgınlıklar ve tartışmalar yaşandığını da belirten Özçiftçi sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ama artık adaylar belirlendi ve o süreç aşıldı. Şimdi gün, belirlenmiş adaylar etrafında birlik olmak ve onların kazanması için hep birlikte çalışma yürütme zamanıdır.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası