Ege Postası
Geri

İzmir ünlü astronotu ağırlayacak

Uzay yürüyüşü yapan astronot Uzay Kampı'na geliyor
İzmir ünlü astronotu ağırlayacak
Haberler / İzmir
18 Haziran 2015 Perşembe 12:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UZAY Kampı Türkiye, 2008 ve 2009 yıllarında 32 saat 19 dakikası “uzay yürüyüşü" olmak üzere yaklaşık 638 saat uzay uçuşu yapan Astronot Michael J. Foreman'ı ağırlayacak.

NASA'nın Johnson ve Kennedy Uzay Merkezleri arasındaki irtibatta görev alan, Glenn Araştırma Merkezi'nde de çeşitli görevler üstlenen NASA astronotu, STS-123 ve STS-129 görevlerinde uzaya gitti. Astronot Foreman; tek parçadan oluşan en büyük Uluslararası Uzay İstasyonu modülü olan Japon Deney Lojistik Modülü Kibo'nun basınçlı bölümü ve mobil servis sisteminin montajının yapılması, uzayda düzgün bir oryantasyonun oluşturulması için kullanılacak iki adet Ekspres Lojistik Taşıyıcının taşınması gibi önemli çalışmalarda yer aldı.

Astronot Foreman 28 Haziran - 4 Temmuz haftasında düzenlenecek ve “E-Pal haftası" olarak bilinen özel programla, 5 - 11 Temmuz dönemlerindeki 6 Günlük Uluslararası Yaz Kampı'na davetli konuşmacı olarak katılarak, uzaya gitmeden önce geçilen aşamalar ve uzay yürüyüşleri sırasında yaşadıkları hakkında bir sunum yapacak. 

Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş (ESBAŞ) girişimi olarak, İzmir'de Ege Serbest Bölgesi'nde 2000 yılında kurulan Uzay Kampı Türkiye, böylelikle 15'inci yıldönümünde 24'üncü uzay yolcusunu ağırlamış olacak. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası